ΚοινωνίαΑρχείο

Καταγγέλουν ελλείψεις στους Παιδικούς Σταθμούς του Ναυπλίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των παιδικών και βρεφικών σταθμών Ναυπλίου αναδεικνύει το πρόβλημα που υπάρχει με τις σοβαρές ελλείψεις σε πόρους και υποδομές των παιδικών σταθμών του Δήμου Ναυπλιέων.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του συλλόγου, κάνει λόγο για άλυτο πρόβλημα στην στέγαση και μη κάλυψη βασικών αναγκών που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς. Επίσης κατηγορεί τον δήμο ότι δεν έρχεται σε ρήξη για να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση, ενώ από την άλλη διοργανώνει φιέστες για την ανακήρυξη του Σαμαρά ως επίτιμου δημότη Ναυπλίου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων:

Είναι γεγονός, πως από τότε που οι παιδικοί σταθμοί πέρασαν στην ευθύνη του δήμου το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης γιγαντώθηκε. Η κρατική χρηματοδότηση έχει μειωθεί κατά 60% και έτσι δεν μπορούν να καλυφθούν ούτε βασικές ανάγκες, όπως η ασφάλεια των παιδιών μας κυρίως στους προάυλιους χώρους. Άλυτο φαίνεται να παραμένει και το ζήτημα στέγασης, αφού ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει τον σταθμό στις εργατικές κατοικίες Ναυπλίου και προσπαθεί να τον εντάξει σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Ακόμη δεν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης παιδιάτρου, ενώ προβλέπεται από το κανονισμό της Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Ν. η εβδομαδιαία εξέταση των παιδιών. Ο Δήμος δεν είναι καν σε θέση να προσφέρει ένα συμβολικό δώρο στα παιδιά την ημέρα της χριστουγεννιάτικης γιορτής, λόγω πάλι οικονομικών δυσκολιών.

Απ’ την άλλη διοργανώνει φιέστα, που κόστισε αρκετά, για να ανακηρύξει τον πρωθυπουργό επίτιμο πολίτη του Ναυπλίου. Τον πρωθυπουργό μιας συγκυβέρνησης, που έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε εμείς και τα παιδιά μας. Είναι λοιπόν φανερό, ότι οι ανάγκες μας δεν είναι προτεραιότητα για τον Δήμο και πως δεν είναι σε θέση να έρθει σε ρήξη και να διεκδικήσει κρατική χρηματοδότηση, που θα βοηθούσε σε ένα βαθμό να λυθούν βασικά προβλήματα.

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι έχουμε ανάγκη από κρατικούς, δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού, μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό.