ΟικονομίαΑρχείο

Προκηρύσσεται το νέο voucher για τον Τουρισμό

Το επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόλησης (voucher) στον Τουρισμό θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και θα αφορά την παροχή συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε 8.000 άνεργους νέους έως 29 ετών.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδομα έως και 2550 ευρώ.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη δράση περιλαμβάνει:

-Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 100 ωρών 

-Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις που εξυπηρετούν και ενισχύουν άμεσα ή έμμεσα τον τουρισμό και το τουριστικό προϊόν της χώρας, συνολικής διάρκειας 420 ωρών. Η διάρκεια της πρακτικής άσκησης στο σύνολό της δεν θα υπερβαίνει τους 6 μήνες.

Σκοπός της δράσης είναι η επίτευξη μιας δομημένης πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά μπορεί να καταλήξει στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας. Ενδεικτικά αναφέρονται ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής ανάπτυξης, επιχειρήσεις συνεδριακού τουρισμού, επιχειρήσεις εκθεσιακού τουρισμού, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις, εταιρίες μεταφορών και επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, επιχειρήσεις κρουαζιέρας, επιχειρήσεις επαγγελματικών σκαφών, λειτουργίας μαρινών, επιχειρήσεις επίγειας εξυπηρέτησης αεροσκαφών, καθώς και επιχειρήσεις εξυπηρέτησης των ανωτερω, μέλη ή μη του ΣΕΤΕ.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνεργοι νέοι οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις: 

-Απόφοιτοι Πανεπιστημίων/ ΤΕΙ.

-Απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 

-Εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως αν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι. 

-Νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών

Η επιλογή και η εγγραφή στο Μητρώο Ωφελούμενων θα γίνει με μοριοδότηση βάσει τον εξής κριτηρίων: 

-Διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας. 

-Συνολικό εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό, οικονομικού έτους 2014. 

-Συμμετοχή ωφελούμενων σε αντίστοιχες δράσεις.

Κάθε άνεργος που θα εγγραφεί στο Μητρώο Ωφελούμενων δικαιούται μια προσωπική επιταγή εισόδου για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας με την οποία θα λάβει υπηρεσίες κατάρτισης (θεωρία και πρακτική), καθώς και υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης.

Επίσης, αποκτά τη δυνατότητα να επιλέξει τον πάροχο κατάρτισης, το πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και το αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που επιθυμεί.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Καποδιστριακό, στο Ναύπλιο, Αγαπητού 1 (πρώην ΟΑΕΔ), στα τηλέφωνα 6976814650 & 2752023713