ΟικονομίαΑρχείο

Πότε έρχονται τα δωρεάν tablets και το ίντερνετ;

Έναν αγώνα δρόμου έχουν ξεκινήσει οι εμπλεκόμενοι με το πρόγραμμα της διανομής επιδοτούμενων tablet-laptops και συνδέσεων στο internet στην προσπαθειά τους να προσφέρουν τις «επιταγές» στους δικαιούχους πριν την έλευση του καινούριου χρόνου.

O φιλόδοξος στόχος είναι οι «επιταγές» των 230 ευρώ στους περίπου 290.000 χιλιάδες δικαιούχους αλλά και οι επιδοτήσεις για τις συνδέσεις γρήγορου internet να αποτελέσουν “χριστουγεννιάτικο δώρο“.

Μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ, στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς –Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, Τεχνικό Επιμελητήριο, Γενική Γραμματεία Εσόδων κλπ- οι συσκέψεις διαδέχονται η μία την άλλη σε μια προσπάθεια η διάθεση των «κουπουνιών» να γίνει πριν την αλλαγή του χρόνου. Οι εμπλεκόμενες εταιρείες φαίνεται να είναι έτοιμες καθώς οι προετοιμασίες του προγράμματος έχουν ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.

Έτσι, πολύ σύντομα, στα καταστήματα και στις ιστοσελίδες των λιανεμπόρων με είδη τεχνολογίας (Γερμανός, Public, Πλαίσιο κλπ) αλλά και στις εταιρίες τηλεπικοινωνιών (OTE, FORTHnet, HOL, Vodafone, Wind) θα εμφανιστούν κατάλογοι με εναλλακτικά «πακέτα» για τους 290.000 δικαιούχους. Τόσο για τα Tabletόσο και για τις συνδέσεις Internetθα υπάρχουν προτάσεις που θα απαλλάσσουν τον δικαιούχο από κάθε οικονομική υποχρέωση (σ.σ δηλαδή το tablet θα του βγαίνει δωρεάν ενώ και η σύνδεση στο internetθα κοστίζει ελάχιστα ή και καθόλου παραπάνω από το όριο της επιδότησης που έχει προσδιοριστεί στα 12 ευρώ τον μήνα). Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση για τα tabletή και τα laptopκαθώς υπάρχει και αυτή η δυνατότητα, ανέρχεται στα 230 ευρώ. Εννοείται ότι οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν και ακριβότερες συσκευές. Ωστόσο, θα επωμίζονται τη διαφορά.

Ο τελικός κατάλογος των δικαιούχων –σ.σ δικαιούχοι είναι οι κάτοικοι οκτώ περιφερειών που πληρούν τα κριτήρια για την είσπραξη του κοινωνικού επιδόματος- αναμένεται να προκύψει μέσα στην εβδομάδα. Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι το όνομά τους είναι στη λίστα μέσα από ειδική ιστοσελίδα που προετοιμάζεται ενώ επειδή τίθεται και θέμα προσωπικών δεδομένων, η πρόσβαση θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxis. Με το που θα επιβεβαιώσουν ότι είναι δικαιούχοι, την υπόλοιπη διαδικασία θα την κάνουν στα καταστήματα που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.