ΚοινωνίαΑρχείο

Μεγάλες ελλείψεις σε διοικητικούς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Συνέντευξη τύπου έδωσε στις 17 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Συγκλήτου στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Μασσέλος σχετικά με τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων οκτώ Πανεπιστημίων της χώρας.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια σχετικής απόφασης της Συνόδου των Πρυτάνεων σε στήριξη των διοικητικών υπαλλήλων οι οποίοι έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας/κινητικότητας και των Πανεπιστημίων στα οποία εργάζονται. Σημειώνεται ότι ακόμα δεν έχει δοθεί κάποια λύση στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας των συγκεκριμένων υπαλλήλων παρά τις ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως είναι γνωστό το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα με διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων αφού σύμφωνα και με τις μελέτες του Υπουργείου Παιδείας αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε διοικητικό προσωπικό.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με θέματα που αφορούν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επίσης ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ενημέρωσε τους δημοσιογράφους και για το Μνημόνιο Συνεργασίας που έχει υπογράψει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου με το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) με αντικείμενο τη σύνδεση και τη διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων των δύο φορέων για την παροχή αναβαθμισμένων ψηφιακών υπηρεσιών από το ΑΣΕΠ. Να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο που έχει προχωρήσει σε τέτοια συνεργασία με το ΑΣΕΠ.