ΠολιτισμόςΑρχείο

Το Geo Routes προτείνει το Ναύπλιο για τα Χριστούγεννα

Άρεσε ο στολισμός του Ναυπλίου στο Geo Routes, που στο πλαίσιο των πολιτιστικών οδοιπορικών του, προτείνει το Ναύπλιο για τα Χριστούγεννα, και καλεί τον κόσμο να το επισκεφθεί. Πολύ θετικά τα σχόλια για τον ΔΟΠΠΑΤ, για την συμμετοχή των πολιτών και για τη δουλειά των εικαστικών που συμμετείχαν στο φετινό project.
 

Οι άνθρωποι της ομάδας του Οργανισμού Πολιτισμού, Περιβάλλοντος, Αθλητισμού και Τουρισμού του δήμου Ναυπλιέων (ΔΟΠΠΑΤ), είχαν την έμπνευση να στηριχθούν στη συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι κλήθηκαν να παρουσιάσουν εναλλακτικές και ευφάνταστες δημιουργίες -κατά βάσει από ανακυκλώσιμα υλικά- προκειμένου να πετύχουν ένα διαφορετικό εναλλακτικό διάκοσμο, ο οποίος θα έλκει ευχάριστα τον επισκέπτη, κατά την παραμονή του στη πόλη του Ναυπλίου.
 

Το αποτέλεσμα της επιθυμίας του ΔΟΠΠΑΤ να ενεργοποιήσει τους πολίτες ήταν ουσιαστικό.
 

 
Πληθώρα ανθρώπων συνεργάστηκαν και συνέθεσαν τις καλλιτεχνικές τους οπτικές στα εικαστικά, στη διακόσμηση, στην εικονογράφηση και στη γραφιστική.
 

Τα ευφάνταστα χειροποίητα στολίδια, προήλθαν από υφάσματα που παραχώρησαν τα καταστήματα ένδυσης της πόλης και από μεταποίηση ή ανακατασκευή παλαιών υλικών.
 

Τι είναι το Geo Routes;
Το Geo Routes Cultural Heritage Journeys Institute αποτελεί μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό, του οποίου τα θεματικά οδοιπορικά πολιτιστικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα τελούν υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και αποσκοπούν στην ανάδειξη της ‘άλλης’ Ελλάδας, στην προβολή της πολιτιστικής της κληρονομιάς και στη συμβολή για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας μέσω προγραμμάτων Εθελοντισμού & Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.