ΟικονομίαΑρχείο

Τελικά βρέθηκαν τα λεφτά για το αποχετευτικό της Λέρνας

Επανεντάχθηκε το δίκτυο αποχέτευσης της δημοτικής ενότητας Λέρνας και ο αγωγός λυμάτων στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ)», με πρωτοβουλία του Υπουργού Γιάννη Μανιάτη. Το έργο εντάχθηκε ως εμπροσθοβαρές για την περίοδο 2014-2020 και η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 9.925.288 ευρώ.

Οι εργασίες αφορούν στην κατασκευή των εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων των οικισμών Σκαφιδακίου, Κιβερίου και Μύλων της Δ.Ε. Λέρνας, του εσωτερικού δικτύου μεταφοράς και πέντε αντλιοστασίων. Το έργο είναι κεφαλαιώδους σημασίας δεδομένου ότι αποτελεί τον κύριο ανασχετικό παράγοντα στην αποφυγή της μόλυνσης των πηγών της Λέρνας που σήμερα τροφοδοτεί με πόσιμο νερό το μεγαλύτερο μέρος της Αργολίδας.

Σημειώνεται ότι το έργο είχε απενταχθεί το Δεκέμβριο του 2012, καθώς η υλοποίησή του θεωρήθηκε ότι δεν ήταν απαραίτητη με βάση τις ανελαστικές υποχρεώσεις της χώρας στον τομέα του περιβάλλοντος. Το ΥΠΕΚΑ με την από 18.11.2013 πρόσκληση του ΕΠΠΕΡΑΑ, κατέστησε δυνατή την επανυποβολή αιτήματος ένταξης της ανωτέρω Πράξης που οδήγησε στην τελική προώθηση της ένταξής του.