ΠολιτικήΑρχείο

Θα φέρει ανάπτυξη για το Ναύπλιο η μείωση των εισφορών σε γη

Ως αναπτυξιακό εργαλείο για το Ναύπλιο θεωρεί ο Γιάννης Μανιάτης την μείωση των εισφορών σε γη που προωθήθηκε με νέο νόμο.

Σε χθεσινές του δηλώσεις αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις», που μειώνει σημαντικά την εισφορά σε γη και αυξάνει τις δόσεις της εισφοράς σε χρήμα, δήλωσε μεταξύ άλλων :

« Ως Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, χαίρομαι γιατί με το πρόσφατο νομοσχέδιό μας, που ψήφισε το Εθνικό Κοινοβούλιο για τις «Πράξεις Εισφοράς σε γη και Χρήμα», δίνουμε οριστική λύση, αναπτυξιακή προοπτική και τη δυνατότητα πολεοδομικής αξιοποίησης για όλες τις περιοχές  της χώρας, που για δεκαετίες ήταν εγκλωβισμένες σε αναχρονιστικές διατάξεις.

Η εξαιρετική συνεργασία που είχαμε με τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων «Εξωραϊστικός Σύλλογος ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ Ναυπλίου» και «Εξωραϊστικός Σύλλογος ΓΛΥΚΕΙΑΣ Ναυπλίου», βοήθησε αποφασιστικά στη διατύπωση διατάξεων που λύνουν το μεγάλο πρόβλημα των τελευταίων είκοσι ετών για την περιοχή του Ναυπλίου, ταυτόχρονα όμως αποδεικνύουν ότι η στενή συνεργασία του ΥΠΕΚΑ με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών δίνει πάντα ουσιαστικά αποτελέσματα με θετικές επιπτώσεις σε όλη τη χώρα.

Εξάλλου, ανάλογες πρωτοβουλίες έχουμε αναλάβει τόσο για το θέμα των Ζ.Ο.Ε. Άργους όσο και για τα θέματα των Γ.Π.Σ. Άργους και Κρανιδίου.»