ΚοινωνίαΑρχείο

Επιχείρηση με 15 συλλήψεις στην Αργολίδα

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (27.12.2014), αστυνομική επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας, η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Λακωνίας καθώς και αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (Υ.Α.Τ) της Διευθύνσεως Αστυνομικών Επιχειρήσεων  Αττικής.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 247 άτομα, εκ των οποίων 168 ήταν ημεδαποί και 79 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 98 οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά 43 άτομα, από τα οποία 15 ήταν ημεδαποί και 28 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 15 άτομα.

Πιο αναλυτικά:

  • Ένας ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα Ναρκωτικά.
  • Έξι ημεδαποί ΡΟΜΑ, για καταδικαστικά έγγραφα.
  • Τρείς ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Δύο αλλοδαποί, για παράβαση του Τελωνιακού Κώδικα
  • Τρείς αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

 
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 42 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 580 γραμμάρια λαθραίου καπνού και μικροποσότητα κάνναβης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.