ΚόσμοςΑρχείο

Video. Μαθήματα ζωής από έναν άστεγο

Ο γνωστός φαρσέρ του YouTube Josh Paler Lin θέλησε να διαπιστώσει ιδίοις όμασι τι θα συνέβαινε αν έδινε σε έναν πεινασμένο άστεγο 100 δολάρια. 

Αφού του έδωσε τα λεφτά τον μαγνητοσκόπησε για να δει τι θα έκανε τα χρήματα. O άστεγος μπήκε σε ένα μαγαζί που πουλάει αλκοόλ και τρόφιμα και ο Lin πίστεψε ότι μπήκε μέσα για να αγοράσει ποτά. Όμως ο Thomas, όπως είναι το όνομά του, αγόρασε διάφορα είδη τροφίμων, τα οποία μάλιστα έσπευσε να τα μοιραστεί με άλλους αστέγους!

Ο Lin, συγκινημένος από την πράξη του ρακένδυτου άνδρα, τον πλησίασε και του μίλησε. Τότε αποκαλύφθηκε η πραγματική ιστορία του Thomas. Ο άτυχος άνδρας εγκατέλειψε την δουλειά του για να βοηθήσει τους άρρωστους γονείς του, που έπασχαν από καρκίνο, αλλά όταν εκείνοι έφυγαν από τη ζωή, δεν μπορούσε να καλύψει οικονομικά το δάνεια του σπιτιού τους με αποτέλεσμα να μείνει στο δρόμο.

O νεαρός youtuber του έδωσε ακόμη 100 δολάρια, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Δημιούργησε μια σελίδα στο διαδίκτυο με στόχο να συγκεντρωθούν ακόμα περισσότερα χρήματα ώστε ο άστεγος να βρει σπίτι. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή με περίπου 120.000 δολλάρια να έχουν συγκεντρωθεί μέσα σε λίγες μόνο ημέρες!