ΚοινωνίαΑρχείο

Μυστικές συμφωνίες για το ΤΑΙΠΕΔ και στο βάθος …εκλογές

Για προεκλογικές μυστικές συμφωνίες για το ΤΑΙΠΕΔ κάνει λόγο η Ομάδα τύπου, “η Αργολίδα δεν πωλείται σε ιδιώτες”. Η αναφορά αυτή γίνεται στο άκουσμα της είδησης ότι αναμένεται να υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο ΤΑΙΠΕΔ και τον Δήμο Ναυπλιέων, που αν μη τι άλλο βγήκε σε ύποπτο χρονικό διάστημα που κινεί υποψίες, εγείροντας παράλληλα αρκετά ερωτηματικά.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

Με έκπληξη, πληροφορηθήκαμε την αναγγελία συμφωνίας ανάμεσα στον δήμαρχο Ναυπλίου Δημήτρη Κωστούρο και τον υπουργό και βουλευτή Αργολίδας Μανιάτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αναμένεται να υπογραφεί ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ το οποίο ορίζει:

– Παραχώρηση έναντι ανταλλάγματος στο Δήμο Ναυπλιέων των ακινήτων με ΑΒΚ440 και ΑΒΚ519 στην περιοχή του Αγίου Αναστασίου, συνολικής έκτασης περίπου 10,5 στρεμμάτων, με στόχο την κάλυψη εκπαιδευτικών, κοινωνικών, πολιτιστικών και διοικητικών αναγκών του Δήμου.

– Η παραχώρηση θα ολοκληρωθεί από την ΕΤΑΔ σύμφωνα και με τους ισχύοντες κανονισμούς εκμισθώσεων της ΕΤΑΔ, λαμβάνοντας ωστόσο υπόψη τον σημαντικό ρόλο των εν λόγω ακινήτων για την υλοποίηση εκπαιδευτικών και κοινωνικών αναγκών του Δήμου. Η ΕΤΑΔ έχει αναλάβει τη διοίκηση και διαχείριση ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ, λειτουργώντας ως εντολοδόχος του ΤΑΙΠΕΔ.

– Η παραχώρηση των εν λόγω ακινήτων αποτελεί το πρώτο βήμα στη συνεργασία Δήμου Ναυπλιέων – ΤΑΙΠΕΔ, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί με την αξιοποίηση και άλλων ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που βρίσκονται στα όρια του Δήμου:

  •  ΑΒΚ 407 στην παλιά πόλη Ναυπλίου έκτασης 242τμ.
  • ΑΒΚ 529 στη θέση Κούρτη της πόλης Ναυπλίου, έκτασης περίπου 8 στρεμμάτων
  • ΑΒΚ 500 στη θέση Κονδύλι, έκτασης 32.127τμ
  • Το κτήμα Καραθώνα, έκτασης περίπου 1.900 στρεμμάτων»

 

Υπάρχουν βέβαια κάποια ερωτήματα που θα θέλαμε να θέσουμε:

– Τι σημαίνει αξιοποίηση της Καραθώνας , του Κονδυλίου, και των λοιπών ακινήτων;

– Γιατί και αυτά δεν παραχωρούνται έναντι ανταλλάγματος και ποιο θα είναι αυτό το αντάλλαγμα;

– Γιατί δεν συγκαλείται η διαπαραταξιακή επιτροπή , η οποία έχει τεθεί εν αχρηστεία παρά τις εκκλήσεις της Καραμολέγκου;

– Δεν θα ήταν τιμιότερο να είναι παρόντες στις συμφωνίες όλοι οι συμμετέχοντες στην διαπαραταξιακή;

– Γιατί όλα γίνονται εν κρυπτώ;

– Γιατί ο Δήμαρχος δεν εκτέλεσε ούτε μία από τις αποφάσεις που ομόφωνα πάρθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, παρά συναλλάσσεται ιδιωτικά και εν αγνοία των υπολοίπων;

– Θα μπορέσουμε ποτέ να δούμε τα πρακτικά αυτών των συμφωνιών;

Είναι η κατάλληλη στιγμή, εν μέσω εκλογών, να συναφθούν μυστικές συμφωνίες για την περιουσία του λαού;

Μας δημιουργούνται υπόνοιες για προεκλογικά πυροτεχνήματα , στα οποία Δήμαρχος και Υπουργός κονταροχτυπιούνται με το ΤΑΙΠΕΔ σε ένα θέατρο σκιών.

Η Καραθώνα , το Κονδύλι, τα φιλέτα του Δήμου είναι δικά μας και κανείς δεν θα μας τα πάρει. Οποιος θέλει ας κάνει μυστικές συμφωνίες παραχώρησης του σπιτιού του. Καλούμε την αντιπολίτευση, όλους όσους συμμετείχαν στην ΑΝΤΙΤΑΙΠΕΔ κίνηση, όλον τον λαό της Αργολίδας που καταλαβαίνει που πάει το πράγμα , να αντισταθεί.

Η ΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ, ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ , ΟΧΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ.