Γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Αργολίδα, με τσουχτερό κρύο και αρκετό κόσμο, κυρίως σε Νέα Κίο, Κεφαλάρι και Ναύπλιο, και τους επισήμους κλασικά να διακτινίζονται για να φωτογραφηθούν σε όλα.
Αρκετοί ήταν αυτοί που βούτηξαν (23 στη Κίο, 8 στο Κεφαλάρι) για να πιάσουν τον σταυρό, παρά τις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες μέρες.
Την παράσταση και φέτος έκλεψε η Νέα Κίος, και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού τα μικρασιάτικα έθιμα είναι αυτά που δίνουν έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση, και την διαφοροποιούν σε σχέση με τα κοινότυπα που βλέπουμε αλλού. Άλλωστε και ο κόσμος αυτό ήταν που αγκάλιασε περισσότερο.
Μετά το πέρας της ακολουθίας ο Τίμιος Σταυρός περιφέρεται στη Νέα Κίο, έθιμο που έχει τις ρίζες του στην Κίο της Μικράς Ασίας, ενώ επαναλήφθηκε και φέτος το μικρασιάτικο έθιμο των γκαζοντενεκέδων για το οποίο ο Ευρυσθένης Λασκαρίδης γράφει: «Μετά την λήξιν της τελετής ετοποθετούντο περί τα 1500 – 2000 μέτρα από την παραλίαν ανοιχτά της θαλάσσης, αρκετοί άδειοι και σφραγισμένοι τενεκέδες του πετρελαίου δια να επιπλέουν και δι’ όλης της ημέρας εσυνεχίζετο η σκοποβολή με στόχον τους γκαζοτενεκέδες… Η Κίος την ημέρα των Φώτων εόρταζε την μεγαλυτέραν εθνικήν της εορτήν, δι’ αυτό και η μπαρούτη εκαίετο με τις οκάδες και το μολύβι πετιόταν με τους τόννους…Έτσι εορτάζοντο τα Φώτα στην Παλαιάν Κίον…».
Μάλιστα το έθιμο επιτάσει πως αυτός που ανασύρει το Σταυρό, τον κρατά στο σπίτι του όλο το χρόνο και τον παραδίδει την παραμονή των Φώτων του επομένου έτους.