ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η ΠΕΔ Πελοποννήσου θέτει την Digea προ των ευθυνών της

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015, στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλιού Δημαρχείου Δήμου Τρίπολης, η 1η συνεδρίαση του Δ.Σ της ΠΕΔ Πελοποννήσου για το 2015. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις, ενώ μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το ζήτημα της συντήρησης και λειτουργίας των τηλεοπτικών αναμεταδοτών της Digea και της Κρατικής Τηλεόρασης.

Να τονίσουμε πως από την στγμή που λειτούργησε η ψηφιακή τηλεόραση στην Πελοπόννησο έχει παρουσιάσει σωρεία ελλείψεων και προβλημάτων, απόρροια της φθηνιάρικης και πρόχειρης εγκατάστασης της εταιρίας που ανέλαβε να διεκπεραιώσει το έργο. Μάλιστα σα να μην έφθανε όλη αυτή η προχειρότητα και η κοροϊδία, ζητάνε από πάνω να πληρώσουν τα σπασμένα οι δήμοι, έμμεσα δηλαδή ζητάνε να τα πληρώσουν οι ίδιοι οι δημότες από τις τσέπες τους!  

Οι σημαντικότερες αποφάσεις που ελήφθησαν ήταν οι παρακάτω:

1. Συντήρηση και λειτουργία τηλεοπτικών αναμεταδοτών

Με αφορμή έγγραφο του Δήμου Μονεμβασίας, το Δ.Σ. της ΠΕΔ, συζήτησε το θέμα της συντήρησης και λειτουργίας των τηλεοπτικών αναμεταδοτών και ομόφωνα αποφάσισε,

α) να υιοθετήσει το αίτημά του Δήμου και να στείλει επιστολή στην ΚΕΔΕ,

β) να στείλει επιστολή προς την Εταιρεία Digea, με την οποία θα την καλεί, να αναλάβει τις δαπάνες εγκατάστασης και συντήρησης των τηλεοπτικών αναμεταδοτών, αφού αυτή έχει την ευθύνη,

γ) να σταλεί επιστολή στην Κρατική Τηλεόραση, να αναλάβει και αυτή το κόστος συντήρησης των δικών της αναμεταδοτών, αφού ο πολίτης πληρώνει τίμημα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, για αυτή την δαπάνη. 

2. Απολογισμός έτους 2014 – Προϋπολογισμός – Πρόγραμμα Δράσης της ΠΕΔ έτους 2015

Ομόφωνα ψηφίστηκαν, μετά από εισήγηση της Ε.Ε., ο απολογισμός της ΠΕΔ για το έτος 2014, ο προϋπολογισμός και το πρόγραμμα δράσης της για το έτος 2015. Το πρόγραμμα δράσης της ΠΕΔ για το έτος 2015 περιλαμβάνει τους ακόλουθους τέσσερις (4) άξονες:

α) Τη διοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων ,

β) Τη συνεργασία της ΠΕΔ με τους Δήμους για την προώθηση θεσμικών θεμάτων και δράσεων, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση,

γ) Τη συμμετοχή της ΠΕΔ σε διοργανώσεις  των Δήμων, που αφορούν πολιτιστικά γεγονότα Πελοποννησιακής εμβέλειας και

δ) Τη συμμετοχή της ΠΕΔ σε Εθνικά και Ευρωπαϊκά Προγράμματα η υλοποίηση των οποίων θα εξαρτηθεί από την οικονομική κατάσταση της ΠΕΔ.

Επίσης αποφασίστηκε για την υλοποίηση των παραπάνω, η συνεργασία της ΠΕΔ με το «Πελοπόννησος Κέντρο Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης» αλλά και με το ΤΕΙ Καλαμάτας το «τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.»

3. Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020

Δεδομένης της σπουδαιότητας του παραπάνω Προγράμματος, αλλά και της πολυπλοκότητας των στοιχείων που αυτό ζητά προκειμένου, να υποβληθούν Εκθέσεις Πεπραγμένων στη Διαχειριστική Αρχή σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, το Δ.Σ. της ΠΕΔ, συζήτησε διεξοδικά το θέμα και ομόφωνα αποφάσισε:

α) να σταλεί έγγραφο στον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με το οποίο να ζητείται να δοθεί παράταση για την υποβολή της 1ης Έκθεσης, ικανής διάρκειας και όχι μικρότερη των δύο μηνών,

β) να σταλεί έγγραφο στον Περιφερειάρχη με το οποίο να ζητείται, να δοθεί τεχνική και επιστημονική υποστήριξη από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, προς του Δήμους που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν Εκθέσεις Πεπραγμένων, προκειμένου να αποτυπωθούν αναλυτικά τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά των ωφελούμενων ομάδων.

4. Ορισμός εκπροσώπων της ΠΕΔ Πελοποννήσου σε Επιτροπές & Συμβούλια

Τέλος με ομόφωνες επίσης αποφάσεις ορίστηκαν εκπρόσωποι της ΠΕΔ με τους αναπληρωτές τους σε Επιτροπές και Συμβούλια Περιφερειακού και Νομαρχιακού επιπέδου.