ΠολιτικήΑρχείο

Και τώρα τι κάνουμε χωρίς κλακαδόρους και ρουσφέτια;

Σε θολά νερά «ψαρεύουν» στο υπόλοιπο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, τα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές της Αργολίδας. Τα άλλοτε «σίγουρα χαρτιά» και τα λεγόμενα «πολιτικά τζάκια» δεν εξασφαλίζουν πλέον την εκλογή. Οι λεγόμενοι συσχετισμοί έχουν χαθεί και οι πολίτες αντιμετωπίζουν πλέον τους πολιτικούς με καχυποψία.
 
Παράλληλα το «ρουσφέτι» έχει προ πολλού εκλείψει και όσοι πείθονται για «εξυπηρετήσεις» αφενός είναι ελάχιστοι και αμελητέοι, αφετέρου μάλλον ζουν σε …άλλον πλανήτη.

Μαζί με όλα αυτά οι υποψήφιοι στερούνται και των κατάλληλων ανθρώπων που συνήθως τους πλαισιώνουν και τους ανοίγουν το δρόμο, τους λεγόμενους «κλακαδόρους» ή «κομματόσκυλα», ένας ρόλος που αποτυπώθηκε άριστα στο πρόσωπο του Γκρούεζα από τον Διονύση Παπαγιαννόπουλο στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα να υποδύεται τον βουλευτή Μαυρογιαλούρο.

Αυτές οι εκλογές όμως παράλληλα, χαρακτηρίστηκαν από την έλλειψη χρόνου. Η προεκλογική περίοδος είναι τόσο μικρή, ώστε οι περισσότεροι υποψήφιοι να μην προλάβουν να κάνουν ούτε μία περιοδεία καλά – καλά σε όλο το νομό. Άλλωστε οι ημέρες έχουν αρχίσει να μετρούν αντίστροφα μέχρι τις 25 Ιανουαρίου 2015.

Φυσικά τα αποτελέσματα των εκλογών του 2012, δεν αποτελούν αφετηρία ούτε για τους υποψήφιους  που συμπεριλαμβάνονταν τότε στα ψηφοδέλτια, αφού την διετία αυτή έχουν αλλάξει τόσα πολλά στο πολιτικό σκηνικό.