ΚοινωνίαΑρχείο

Ντοκουμέντο: Έτσι αντιμετωπίζουν τα ΜΑΤ τους μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης της Κορίνθου

Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών της Κορίνθου (Πρώην 6ο Σύνταγμα Πεζικού) φέρνει στο φως η ιστοσελίδα Epoca Libera, αναδεικνύοντας την εξευτελιστική και απάνθρωπη μεταχείριση κρατουμένων μεταναστών από άνδρες των ΜΑΤ.

Πρόκειται για μία σύνθεση από τέσσερα διαφορετικά βίντεο που τραβήχτηκαν από τα κινητά κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών Κορίνθου. Αρχικά αναρτήθηκαν στο Facebook σε λογαριασμό πρόσφυγα από το Αφγανιστάν που ήδη έχει διαφύγει από την Ελλάδα και βρίσκεται στη Γερμανία. 

Σε χρονική σειρά παρακολουθούμε:

  • Στο πρώτο βίντεο κρατούμενος προερχόμενος από το Αφγανιστάν έχει σκαρφαλώσει στην στέγη του κτιρίου του Κέντρου Κράτησης Μεταναστών Κορίνθου και αποπειράται να αυτοκτονήσει και τα ΜΑΤ καλούνται για να αντιμετωπίσουν το συμβάν.
  • Στο δεύτερο βίντεο οι άλλοι κρατούμενοι βλέποντας απο τα παράθυρα τα ΜΑΤ και τον συγκρατούμενο τους στην σκεπή φωνάζουν, μερικοί δε από αυτούς βγαίνουν έξω από το κτίριο. Τα ΜΑΤ ξυλοκοπούν όσους βγαίνουν έξω και κάνουν χρήση χημικών. Κρατούμενοι από τα παράθυρα παρακαλούν τα ΜΑΤ να φύγουν για να μην αυτοκτονήσει ο κρατούμενος που είναι στη στέγη.
  • Οι εικόνες κολαστηρίου συνεχίζονται στο τρίτο βίντεο όπου τα ΜΑΤ επιτίθενται σε κρατούμενους μετανάστες που κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και αρνούνται να μπουν στο κτίριο.
  • Στο τέταρτο βίντεο παρακολουθούμε μέσα στο κτίριο του ασφυκτικά γεμάτου στρατοπέδου συγκέντρωσης τους μετανάστες να τρέχουν κυνηγημένοι από τα ΜΑΤ και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον.