ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο Σύλλογος Θρακών Αργολίδας έκοψε την πίτα του

Την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 ( 11:00 – 13:30 ), ο σύλλογος Θρακών Αργολίδας ΄΄ Η ΘΡΑΚΗ ΄΄, πραγματοποίησε την προγραμματισμένη ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του και την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο εστιατόριο ΄΄ ΦΙΛΟΙΣΤΡΟΝ ΄΄ στην πλατεία της Νέας Κίου (πλησίον του Ιερού Ναού Παναγίας Θεομάνας).

Με τον καφέ και τις Θρακιώτικες πίτες που έφεραν οι κυρίες του συλλόγου, αρχικά  έγινε  η Γενική Συνέλευση, όπου  ο  Πρόεδρος  του Διοικητικού  Συμβουλίου Πέτρος  Νταλιάνης, αναφέρθηκε στον απολογισμό του 2014  (οικονομικά, δραστηριότητες). Στη συνέχεια συζητήθηκαν μεταξύ των μελών και φίλων του συλλόγου, οι δραστηριότητες του έτους 2015, οι οποίες θα είναι:

1. Αποκριάτικος χορός το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015, το βράδυ, στο εστιατόριο <<Πανταζής>>, στο Κεφαλάρι Άργους. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα για το μενού, το κόστος και τις λοιπές λεπτομέρειες, από το Δ.Σ.

2. Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους Άργους, την Κυριακή 19 ή 26 Απριλίου 2015. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα από το Δ.Σ.

3. Διάλεξη από την φιλόλογο και μέλος του Δ.Σ.  Ελένη  Χρυσουλάκη, την Κυριακή 12 Μαΐου 2015, με αφορμή τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο Ναύπλιο, σε ανάλογο χώρο (Βουλευτικό, Φουγάρο) και ανάλογα με τις επιθυμίες των μελών – φίλων μας. Θα ενημερωθείτε  έγκαιρα από το Δ.Σ.

4. Εκδρομή την περίοδο Ιουλίου, στην περιοχή της Αρκαδίας ( Αγία Θεοδώρα ) ή στην Πελοπόννησο γενικά, ανάλογα με τις επιθυμίες μας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν έγκαιρα από το Δ.Σ.

5. Οργάνωση  περιπάτου  Κυριακή του Σεπτεμβρίου πρωί, σε κατάλληλο, ασφαλές και ευχάριστο δρομολόγιο, στην πεδινή περιοχή της Αργολίδας. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν από το Δ.Σ.

6. Συμμετοχή μας στις εορταστικές εκδηλώσεις του προστάτη μας Αγίου Νεκταρίου στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2015 (όπως κάνουμε κάθε χρόνο), στον υπόγειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης, στο Αργος, όπου υπάρχει παρεκκλήσι του Αγίου μας.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου, από τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Δημοσθένη Γάτσιο, εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Θεομάνας. Τυχερός ήταν ο Λιάκος Τσαούσης Γεώργιος, 10 ετών, γιός του μέλους μας Μιρέλλας – Μαρίας Τσαούση και εγγονός των μελών μας Τσαούση Ευάγγελου και Τριάδας, που παρέλαβε το δώρο του ένα TABLET.

Μετά τα μέλη πήραν το δώρο τους, που ήταν μια υπέροχη καρφίτσα πέτου με το σήμα του συλλόγου και έδωσαν νέο ραντεβού, για το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στο Κεφαλάρι Αργους, στο εστιατόριο << ΠΑΝΤΑΖΗΣ >>.

Μέσα από την καρδιά μας σας ευχόμαστε καλή χρονιά, με υγεία και αισιοδοξία.