ΆρθροΑρχείο

Κώστας Δημούλης: Γράμμα στον εαυτό μου

Γυρνώντας όλες αυτές τις μέρες στις πόλεις και τα χωριά, συνάντησα λογιών λογιών ανθρώπους. Ανθρώπους απλούς, καθημερινούς, βιοπαλαιστές. Ανθρώπους χορτασμένους από υποσχέσεις από όλους αυτούς που τους επισκέπτονται σε κάθε προεκλογική περίοδο. Έπειτα γυρνώντας σπίτι προβληματιζόμουν από τις εικόνες που μου έμεναν στο μυαλό. Ώσπου έφτασα στο σημείο να αναρωτηθώ ειλικρινά … γιατί εμένα? Γιατί να με ψήφιζα αν  ήμουν στην θέση τους ;

Έτσι έγραψα ένα γράμμα στον εαυτό μου…
 

Είναι κρίσιμες οι εκλογές που έρχονται. Όλοι το ξέρουμε. Το ζούμε καθημερινά. Είναι κρίσιμη η επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσουμε. Όμως το ίδιο κρίσιμο και σημαντικό είναι το ποιοι θα είναι οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν στην επόμενη βουλή. Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να συνεχίσει να κυβερνά. Όμως χρειάζεται ανθρώπους που βλέπουν τα πράγματα από άλλη οπτική. Οι μόνοι που μπορούν να το επιβάλλουν αυτό είμαστε εμείς. Πιστεύω λοιπόν ότι ένας τέτοιος άνθρωπος είμαι και εγώ.

Γιατί είμαι άνθρωπος «ψημένος» μέσα στην καθημερινή δουλειά. Την αγορά δεν τη γνωρίζω από στατιστικές και μελέτες, αλλά από τον κόπο ενός επαγγελματία που αγωνίζεται για να συντηρήσει μια οικογενειακή επιχείρηση. Για να έχω στην ζωή μου αυτά που ήθελα για την οικογένεια μου, με ήθος και αξιοπρέπεια.

Γιατί την παιδεία την γνωρίζω από τον κόπο πολλών χρόνων να σπουδάσω τα παιδιά μου στα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια.

Γιατί την ανεργία των νέων δεν την ακούω από την τηλεόραση, αλλά την ζω στο πετσί μου, από τα παιδιά μου, τους φίλους τους και τους πελάτες μου.

Γιατί δεν ξεχνάω ποτέ την καταγωγή μου, τις παραδόσεις μου, το χωριό μου και δεν πρόκειται να τα εγκαταλείψω. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος που μου αρέσει και έχω μάθει να ζω.

Γιατί οι έννοιες πίστη, φιλία, καλοσύνη, τιμιότητα, ειλικρίνεια, φιλότιμο στη ζωή μου έχουν σημασία και αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο συνδέομαι με τους άλλους ανθρώπους.

Όσοι με γνωρίζουν μπορούν να επιβεβαιώσουν όλα αυτά και όσοι δεν με γνωρίζουν αξίζει να κάνουν τον κόπο να ρωτήσουν αυτούς που με γνωρίζουν. Γιατί δεν λέω ότι είμαι ένας από εμάς. Είμαι ένας από εμάς.

Στο σύντομο διάστημα που μένει μέχρι τις εκλογές δεν μπορώ και δεν θέλω να υποσχεθώ τίποτα. Μόνο δεσμεύομαι πως θα είμαι ο εαυτός μου, όπως σε όλη μου τη διαδρομή μέχρι σήμερα. Είμαι ένας άνθρωπος που θα τιμήσει την επιλογή σας. Ο Δημούλης που όλοι ξέρουν και αγαπούν. Ο Κώστας που λέει πάντα αυτό που πιστεύει και όχι αυτό που θα ήθελαν να ακούσουν οι άλλοι.