ΆρθροΑρχείο

Στο ζενίθ το άγχος των υποψηφίων

Αδειάζει η κλεψύδρα του χρόνου μέχρι τις εκλογές για τους υποψήφιους που διεκδικούν μια θέση στο κοινοβούλιο. Το μεγαλύτερο άγχος βέβαια έχουν οι ήδη εκλεγμένοι βουλευτές της Αργολίδας, που αν δεν επανεκλεγούν χάνουν τα κεκτημένα και ξαφνικά μπορεί να βρεθούν στο σπίτι τους. Άλλωστε είναι ένα προσωπικό στοίχημα για αυτούς.

Όμως η φιλοδοξία και η ματαιοδοξία που είναι ανθρώπινο να υπάρχει και ενδεχομένως να κυριαρχεί και στους υπόλοιπους υποψήφιους που βρέθηκαν μέσα στα ψηφοδέλτια, είτε διεκδικώντας το, είτε χωρίς να το περιμένουν.

Έτσι, όλοι όσοι κατεβαίνουν σε αυτές τις εκλογές μέσα στο καταχείμωνο, αναζητούν τον τρόπο με τον οποίο θα έρθουν κοντά στους ψηφοφόρους  και ψάχνουν ακόμα και σήμερα αποδοτικές μεθόδους για να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Η αναγνωρισιμότητα είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα των καινούργιων υποψηφίων βουλευτών, ανεξαρτήτως κομμάτων. Άγνωστα πρόσωπα που ρίχτηκαν να κολυμπήσουν στην πολιτική χωρίς μηχανισμούς και εμπειρία.

Παράλληλα, η έλλειψη θέσεων και τρανταχτών επιχειρημάτων που πείθουν είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι των μνημονιακών κομμάτων.

Επίσης, η ανασφάλεια που δημιουργείται στον μέσο πολίτη και κυρίως στους ψηφοφόρους της τρίτης ηλικίας είναι το πρόβλημα που βρίσκουν μπροστά τους οι υποψήφιοι των αντιμνημονιακών κομμάτων.

Οι υποψήφιοι βαδίζουν σε θολό τοπίο και οι περισσότεροι δεν θα έχουν – δυστυχώς – την ευκαιρία να μιλήσουν με την πλειοψηφία των πολιτών του νομού.

Προσπάθειες επικοινωνίας μέσω facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων, θεωρούνται γραφικές και αστείες και κρίνονται ως οι πλέον αναξιόπιστες, χωρίς να φέρνουν αποτέλεσμα (ίσως να φέρονουν και αντίθετα αποτελέσματα αφού το τρολλάρισμα που γίνεται συνήθως, τους εκθέτει).

Παράλληλα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί οι εποχές που οι υποψήφιοι υπόσχονταν ρουσφέτια και όσοι καταφέρνουν να πείθουν ακόμα και σήμερα ψηφοφόρους με τέτοια επιχειρήματα και …υποσχέσεις για διορισμούς και εξυπηρετήσεις, μάλλον απευθύνονται σε ανθρώπους που δεν ζουν στην σημερινή πραγματικότητα.