ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Οι δήμαρχοι της Αργολίδας, ενωμένοι θα συνεργαστούν με τη νέα κυβέρνηση

Πέφτουν τα σύνορα και μπαίνει στην άκρη ο τοπικισμός – σε επίπεδο τουλάχιστον συνεργασίας – από τους τέσσερις δημάρχους της Αργολίδας, που επιχειρούν μια προσπάθεια κοινών διεκδικήσεων στα άλυτα και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στόχος τους είναι να συνεργαστούν με τη νέα κυβέρνηση και η από κοινού διεκδίκηση να διευκολύνει αμφοτέρους, αφού όταν είναι πολύ πιο εύκολο να γίνει ένα έργο που να αφορά τις πόλεις ενός ολόκληρου νομού, παρά ένα έργο που να αφορά έναν μόνο Δήμο.
 
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Ναυπλίου δυο 24ωρα πριν τις Εθνικές εκλογές, έγινε κουβέντα για την από κοινού διεκδίκηση λύσεων σε μεγάλα προβλήματα που αφορούν και τους τέσσερις δήμους, όπως για παράδειγμα το καυτό θέμα των σκουπιδιών.
 
Οι δήμαρχοι Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, Άργους – Μυκηνών Δ. Καμπόσος, Ερμιονίδας Δ. Σφυρής και Επιδαύρου Κ. Γκάτζιος πριν εκλεγεί η νέα κυβέρνηση φαίνεται να συνειδητοποιούν ότι όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν περισσότερα για τους δήμους τους απ΄ ότι ο καθένας ξεχωριστά, διεκδικώντας μικρορουσφετάκια από βουλευτές ή …ξεροσταλιάζοντας έξω από τις πόρτες υφυπουργών και γενικών γραμματέων προκειμένου να καταφέρουν να διεκπεραιωθεί το παραμικρό αίτημα.
 
Άλλωστε, βαδίζοντας σε άγνωστα μονοπάτια από τη Δευτέρα με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, οι δήμαρχοι της Αργολίδας, αντιλαμβάνονται επιτέλους ότι είναι καιρός να ανοίξουν τις πόρτες τους σε συνεργασίες για το κοινό συμφέρον των δημοτών τους και την ενδυνάμωση των θέσεών τους και των διεκδικήσεων των δήμων τους.