ΚοινωνίαΑρχείο

Τι είχε υποσχεθεί στη γυναίκα του ο αδικοχαμένος υποπλοίαρχος

Ένα αγόρι δυόμιση χρονών αφήνει πίσω του ο 33χρονος υποπλοίαρχος Νίκος Δαγρές του δεξαμενόπλοιου «Κάλαμος» που έπεσε νεκρός από τα πυρά πειρατών στα ανοιχτά της Νιγηρίας. Τους επόμενους μήνες θα ντύνονταν γαμπρός και θα ανέβαινε τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί με τη σύντροφό του Λία, μετά τον πολιτικό τους γάμο.

«Στις γιορτές θα είμαι εκεί. Ανυπομονώ να γυρίσω στο σπίτι μας. Εδώ είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Όλοι μας φοβόμαστε. Δεν θα ταξιδέψω πάλι σε αυτά εδώ τα μέρη», είχε εξομολογηθεί ο άτυχος νέος στη σύζυγό του, λίγες ημέρες πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Μία υπόσχεση που δεν κατάφερε να κρατήσει, αφού ο καπετάνιος του δεξαμενόπλοιου, του ζήτησε να παρατείνει την παραμονή του στο ταξίδι για να ολοκληρώσουν μαζί αυτή τη δύσκολη αποστολή. Ο άτυχος νέος ήταν 18 χρονών όταν πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι στη θάλασσα ως δόκιμος μαζί με τον κολλητό του φίλο. 

Ο πατέρας του ήταν αγρότης και πολλές φορές εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού προκειμένου να μεγαλώσει εκείνον και την αδερφή του. 

Η μητέρα του επίσης, εργαζόταν σκληρά για να μην λείψει τίποτα από την οικογένεια της. Το μέλλον του Νίκου ήταν προδιαγεγραμμένο. Θα γινόταν ναυτικός αφού αγαπούσε τη θάλασσα…

Σε ηλικία 17 ετών έκανε την εγγραφή του στη σχολή Εμποροπλοιάρχων και ένα χρόνο μετά πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι. 

«Εμπειρία ζωής», είχε περιγράψει σε φίλο του το πρώτο του επαγγελματικό ταξίδι, τότε που πήρε και την οριστική απόφαση να ακολουθήσει το επάγγελμα του ναυτικού. 
Περνώντας τα χρόνια, βρήκε το «λιμάνι» του στην κοπέλα που έμελλε να γίνει σύντομα η γυναίκα του, με την οποία απέκτησαν ένα αγοράκι, που είναι σήμερα δυόμιση χρονών. 

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η κατασκευή του σπιτιού του στον τόπο καταγωγής του, στο Κουτσοπόδι Αργολίδος

Στα άμεσα σχέδια του ήταν να γίνει ο θρησκευτικός γάμος και στη συνέχεια θα έμενε λίγους μήνες κοντά στην οικογένεια του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος νέος είχε αποφασίσει να μην πραγματοποιούσε νέα ταξίδια σε επικίνδυνες περιοχές γιατί φοβόταν για τη ζωή του. 
 
ΠΗΓΗ