ΑθλητισμόςΑρχείο

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων τίμησε το Ναύπλιο

Παρουσία του Πρόεδρου της Παγκόσμιας Ένωσης Μαραθωνίων (AIMS) κ. Paco Borao   του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής ενότητας Αργολίδας κ. Αναστάσιου Χειβιδόπουλου, του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ κ. Γιάννη Μπόλλα και με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Μαραθωνίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, παρουσία όλων των Τοπικών, Δημοτικών και εθελοντικών φορέων της Αργολίδας έγινε η επίσημη παρουσίαση των Χορηγών που ευγενικά συμβάλλουν στην διοργάνωση του 2ου Μαραθωνίου Δρόμου Ναυπλίου που είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της AIMS για την τόσο τιμητική παρουσία του στο Ναύπλιο και την στήριξη του Μαραθωνίου Ναυπλίου με την ένταξη της διοργάνωσης στα μέλη της και του αγώνα στο διεθνές  καλεντάρι του 2015, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πρωτοβουλία του Δήμου για την διοργάνωση για 2η χρονιά ενός τόσο μεγάλου και  σημαντικού δρομικού  αθλητικού γεγονότος στο Ναύπλιο τον «Μαραθώνιο Ναυπλίου». Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων υπογράμμισε ότι «ο Μαραθώνιος Ναυπλίου μέσα από την συνεργασία του με τους χορηγούς, εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα και τη δυνατότητα εξέλιξής του και ενισχύει το ισχυρό του όνομα. Ταυτόχρονα απεγκλωβίζεται από την ανάγκη μονομερούς κρατικής αρωγής». Στην συνέχεια ο κ. Κωστούρος ευχαρίστησε τους Χορηγούς, τους Θεσμικούς Υποστηρικτές, τις Εθελοντικές οργανώσεις τους πολίτες και το προσωπικό του Δήμου, που ενστερνίστηκαν και συμβάλουν σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια, καλύπτοντάς μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος αναφέρθηκε στην συνδρομή και συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Πελοποννήσου, στην πολιτιστική και τουριστική σημασία και προοπτική του γεγονότος και στην συμβολή των χορηγών στην εδραίωση του 2ου Μαραθωνίου Ναυπλίου, σημειώνοντας ότι «ο Μαραθώνιος Ναυπλίου είναι από τις πιο επιτυχημένες επιλογές που έχουμε κάνει, αποδεικνύοντας ότι ο Τουρισμός δεν στηρίζεται μόνο στην ιστορία μας αλλά και στις καθημερινές έμπρακτες προσπάθειες, όπως η συγκεκριμένη»

Στις υψηλές προδιαγραφές του αγώνα η οποίες ακολουθούν τον κανονισμό της Εθνικής Ομοσπονδίας Στίβου ΣΕΓΑΣ και της AIMS αναφέρθηκε ο Εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Γ. Μπόλλας και χαιρέτησε την παρουσία του προέδρου της AIMS στην Συνέντευξη Τύπου

Η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ κα. Πόπη Καλκούνου αναφέρθηκε στις δράσεις του ΔΟΠΠΑΤ ισχυριζόμενη ότι, «οι χορηγίες από την αρχαιότητα εξυπηρετούσαν έναν στόχο που αναδείκνυε η αθηναϊκή δημοκρατία έτσι και σήμερα εξυπηρετούν τον στόχο του δήμου.

Τέλος θερμό μήνυμα στήριξης της διοργάνωσης απέστειλε και ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός