ΠολιτισμόςΑρχείο

Ομιλία για την αναγκαιότητα του παιχνιδιού στο Βουλευτικό

O Δήμος Ναυπλιέων και η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία για την προαγωγή του παιχνιδιού «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ» διοργανώνουν ομιλία με θέμα: “Διεκδικώντας τη θέση του παιχνιδιού σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο: η αναγκαιότητα του παιχνιδιού για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών” το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 18:00 το απόγευμα στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο.

Στόχος της ομιλίας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση γύρω από  θέματα που αφορούν το παιχνίδι των παιδιών στις σύγχρονες  συνθήκες, καθώς και το ρόλο των ενηλίκων για την ενίσχυση του παιχνιδιού των παιδιών.

Παρά την ευρέως αναγνωρισμένη σημασία του παιχνιδιού, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του χρόνου που παίζουν τα παιδιά, καθώς και μια ποιοτική αλλαγή του παιχνιδιού τους. Το ελεύθερο, αδόμητο, αυτοκατευθυνόμενο παιχνίδι των παιδιών και ιδιαίτερα το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, έχει περιοριστεί δραστικά. Αυξανόμενα προβλήματα στην παιδική ηλικία, όπως η παχυσαρκία, τα ελλείμματα προσοχής, οι δυσκολίες συμπεριφοράς, η κατάθλιψη και το άγχος, έχουν συνδεθεί με τη μείωση διαφόρων τύπων παιχνιδιού.

Η ομιλία θα γίνει από την κα. Ελίντα Καλπογιάννη, Επιστημονικά Υπεύθυνη του ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ.