ΚοινωνίαΑρχείο

Πέταξαν τα σκουπίδια στην πόρτα του Τατούλη

Η οργή των κατοίκων έχει ξεχειλίσει στην Τρίπολη με αφορμή την αδυναμία της δημοτικής και περιφερειακής αρχής να λύσουν το πρόβλημα με τα σκουπίδια που πνίγουν την πόλη εδώ και μήνες. Οι κάτοικοι της Τρίπολης έφθασαν πλέον στα όρια τους και το βράδυ της Πέμπτης (26 Φεβρουαρίου) συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Πετρινού για να διαμαρτυρηθούν.

Οι κάτοικοι τα χουν βάλει με τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση, ενώ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ανέγνωσαν ψήφισμα το οποίο θα σταλεί στους αρμόδιους υπουργούς, αφού το πρόβλημα έχει ξεπεράσει, σύμφωνα με τους κατοίκους, τα όρια και κινδυνεύει η ζωή των παιδιών και όλων των πολιτών.

Έπειτα οι πολίτες μετέβησαν στο νέο Δημαρχείο Τρίπολης όπου πέταξαν σακούλες με σκουπίδια ενώ κάποιοι άδειασαν στην είσοδο του Δημαρχείου και παρακείμενους κάδους απορριμμάτων. Ένας πολίτης μάλιστα έριξε κλωτσιά στην πόρτα του Δημαρχείου σπάζοντας το τζάμι.

Στη συνέχεια μετέβησαν πάλι με πορεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου και εκεί άδειασαν σακούλες απορριμμάτων και κάδους…

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων δεν θα σταματήσουν αν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα, σύμφωνα με όσα ανέφεραν και στο ψήφισμά τους.

Δείτε το βίντεο από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης (drt915.gr):

Τι λέει ο Τατούλης:

Έπειτα από την κινητοποίηση των κατοίκων της Τρίπολης και την συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου με αντιπροσωπεία  των αγανακτισμένων πολιτών της Τρίπολης, με γραπτή δήλωση του, ο Πέτρος Τατούλης υπογραμμίζει ότι:

«Τελείωσαν τα ψέματα. Η Δημοτική Αρχή να μαζέψει τα σκουπίδια εδώ και τώρα. Αν οι υπεύθυνοι δεν μπορούν να βρουν λύση να ομολογήσουν ευθέως την αδυναμία τους και να εξουσιοδοτήσουν άλλο φορέα. Οι πολίτες της Τρίπολης πληρώνουν κάθε μήνα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη για το συγκεκριμένο σκοπό και δεν επιτρέπεται ο Δήμος να βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, προξενούνται ανεπανόρθωτες βλάβες στο περιβάλλον και δυσφημείται η πόλη».