ΚοινωνίαΑρχείο

Η παιδίατρος Ελένη Λεζέ μιλάει στον Δαναό

Την Κυριακή 8 Μαρτίου και ώρα 6.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει η Ελένη Λεζέ, Παιδίατρος, Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου: Κρίσιμα στάδια και ο καθοριστικός ρόλος των ερεθισμάτων, του περιβάλλοντος και της έγκαιρης παρέμβασης».

Θα προβληθούν σχετικές διαφάνειες και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ποια είναι η Ελένη Λεζέ:
Η Λεζέ Ελένη του Γεωργίου και της Παγώνας, το γένος Κομματά, γεννήθηκε από εκπαιδευτικούς γονείς στην Αθήνα και έζησε στο ΄Αργος.

Το 1995 αποφοίτησε αριστούχος (19,9) από το 1ο Λύκειο ΄Αργους και το 1996 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών με Πανελλαδικές Εξετάσεις και σειρά 17η πανελλαδικά και 1η στην Αργολίδα. Για τη σειρά αυτή επιτυχίας της τιμήθηκε από τον Σύλλογο Αργείων «Ο ΔΑΝΑΟΣ» και τον Σύλλογο Αργείων «Ο ΑΤΡΕΥΣ».

Το 2002 έλαβε το πτυχίο της Ιατρικής με βαθμό « Λίαν Καλώς» και από το 2003- 2005 διορίστηκε στο Γ.Ν.Λήμνου- Κέντρο Υγείας για την υπηρεσία υπαίθρου («αγροτικό»).

Από το 2006-2008 διορίστηκε ως Ειδικευόμενη Παιδιατρικής στην ομώνυμη κλινική του Γ.Ν.Βόλου « Αχιλλοπούλειον», στα πλαίσια της οποίας εκπαιδεύθηκε επιπλέον σε τμήματα Μαιευτικής Κλινικής- Νεογνών και στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών.

Από το 2008-2010 συνεργάστηκε με το « Χωρέμειο» Ερευνητικό Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων « Η Αγία Σοφία» και τη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων « Π. & Α. Κυριακού», στα πλαίσια εκπόνησης της Διδακτορικής της Διατριβής με τίτλο « Κλινική Γενετική Εκτίμηση και Αναπτυξιολογική Εξέταση των παιδιών που γεννιούνται με Προεμφυτευτική Γενετική Διάγνωση- Αξιολόγηση του Γονεϊκού ΄Αγχους». Επιπλέον, συμμετείχε ενεργά στην εξέταση ασθενών στα τακτικά ιατρεία Ιατρικής Γενετικής του Νοσοκομείου Παίδων « Η Αγία Σοφία».

Από το 2009- 2011 εργάστηκε ως ιατρός στον όμιλο ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ. Την περίοδο 2011-2013 διορίστηκε ως Ειδικευόμενη Παιδιατρικής στην Β΄ Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού».

Το 2013, έλαβε επιτυχώς τον Τίτλο Παιδιατρικής Ειδικότητας. Το ίδιο έτος, με βαθμό «Αριστα» παμψηφεί απέκτησε τον Διδακτορικό Τίτλο της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εχει επίσης συνεργαστεί σε μεταφράσεις βιβλίων διακεκριμένων Ιατρικών Εκδόσεων και έχει διδάξει στο 1ο ΤΕΕ Νοσηλευτών Μύρινας Λήμνου. Επιπλέον, έχει 23 συμμετοχές (με εργασίες και ως εισηγήτρια) σε ιατρικά συνέδρια, 10 ξενόγλωσσες και 6 ελληνόγλωσσες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά ιατρικά περιοδικά και εξακολουθεί να αρθρογραφεί στον τοπικό έντυπο τύπο.

Από το 2013 κατοικεί στο ΄Αργος όπου και παρέχει τις ιατρικές της υπηρεσίες ως Ιδιώτης Παιδίατρος με αφοσίωση, αγάπη και επιστημονική συνέπεια στους μικρούς ασθενείς και στις οικογένειές τους.