Ο Γιώργος Γιαννόπουλος νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος, με καταγωγή από Ηλεία, είναι ο νέος ΠΕΣΥαρχης Πελοποννήσου, όπως προέκυψε από τις ανακατατάξεις που έγιναν και που χαρακτηρίζονται, ως συνήθως, από αυστηρά κομματικά κριτήρια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η συντριπτική πλειοψηφία των νέων διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) προέρχεται από τον κομματικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, και οι οποίοι κλήθηκαν να αντικαταστήσουν τους προηγούμενους που προέρχονταν από τους κομματικούς χώρους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ…

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από τον αρμόδιο υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:

– Στην 1η ΥΠΕ Αττικής τοποθετήθηκε ο γιατρός, διευθυντής ΕΣΥ, κ. Άγγελος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια καθώς ήταν υποδιοικητής το 2010 επί προεδρίας του κ. Τάσου Χατζή (κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου).

– Στην 2η ΥΠΕ Αττικής, Πειραιά και νησιών τοποθετήθηκε επικεφαλής ο ογκολόγος του «ΜΕΤΑΞΑ» κ.Νίκος Καρβούνης.

– Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε επίσης γιατρός, ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, που εργάζεται στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρεας» στην Πάτρα.

– Γιατρός θα αναλάβει και τα ηνία της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης – πρόκειται για τον κ. Στρατή Πλωμαρίτη, συνδικαλιστή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

– Ένας διοικητικός υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απόφοιτος Οικονομικού της Νομικής, ο κ. Νέστορας Αντωνίου είναι ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

– Τέλος, γιατρός από το νοσοκομείο Ηρακλείου, ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης τοποθετήθηκε στη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.