ΚοινωνίαΑρχείο

Αποκρούει τις κατηγορίες η Ευαγγελίστρια

Σε απάντηση της επιστολής της  κας. Ε. Ε. και του πληρεξούσιου δικηγόρου της κ.Γιώργου Νικολάου. προς τα Μ.Μ.Ε. και προς αποκατάσταση της αλήθειας,ο Ιερός Ναός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου,δηλώνει ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Από το περιεχόμενο της συνεντεύξεως του εφημερίου του Ιερού Ναού ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου, π. Ελευθερίου Μίχου, προς τον τηλεοπτικό σταθμό DR TV, αλλά και σε υπόλοιπα Μ.Μ.Ε ,πουθενά δεν προκύπτει ότι ο εφημέριος στοχοποίησε την καταγγέλλουσα,με αριθ.πρωτ. 2791/27/11/2014 προς την Πολεοδομία Ναυπλίου, κα.Ε.Ε.  και τον πληρεξούσιο δικηγόρο της κ.Γεώργιο Νικολάου. Ο κ.Νικολάου ενοχοποιεί τον εαυτό του, διότι εφόσον δεν αναφέρθηκε κανένα όνομα, πως αποδέχεται ότι είναι το πρόσωπο που καταγγέλεται; Αν θεωρεί ότι είναι ο ίδιος, τότε γιατί   δεν απαντά σε όσα κατέθεσε ο εφημέριος ,σχετικά με καταπάτηση δημόσιας περιουσίας και με αυθαίρετες πολεοδομικές παραβάσεις στην οικία του καταγγέλλοντος;

Όσον αφορά στην κα Ε.Ε.,που καταγγέλλει ότι συμπεριλάβαμε τμήμα του οικοπέδου της στα σχέδια της εκδοθείσης οικοδομικής άδειας ανέγερσης κτιρίου συσσιτίου,την παραπέμπουμε στην Κτηματολογική Υπηρεσία Ναυπλίου,η οποία καταχώρησε το εν λόγω τμήμα στην ιδιοκτησία του Ιερού Ναού,και όχι στην ιδιοκτησία της,λόγω ρυμοτομίας του οικοπέδου της βάσει της διορθωτικής πράξης υπ αριθμ.1/1998 Πράξης Εφαρμογής Σχεδίου Πόλεως Πρόνοιας Ναυπλίου, Νομαρχίας Αργολίδος. Η κα.Ε.Ε. όφειλε εάν αδικείτο,να είχε προβάλλει ένσταση κατά της αποφάσεως του Κτηματολογίου,πράγμα που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει.Επίσης τίθεται το ερώτημα ,γιατί δεν έχει υποβάλλει μέχρι σήμερα καμία αγωγή εναντίον του Ιερού Ναού σχετικά με το θέμα;

Ο Ιερός Ναός και οι εκπροσωπούντες αυτόν,δεν έχουν τίποτα προσωπικό εις βάρος της κας Ε.Ε. και του κου Νικολάου, απλώς ο εφημέριος απέκρουσε τις καταγγελίες διαφόρων, εδώ και τρία χρόνια, οι οποίες αποσκοπούν στην παύση της λειτουργίας του συσσιτίου για λόγους ρατσισμού και δήθεν υποβάθμιση της περιοχής.

Ως προς την κατηγορία ότι ο Ιερός Ναός οφείλει στο Δήμο το ποσό των 420.000 ευρώ, για εισφορά σε χρήμα λόγω ένταξης του οικοπέδου του στο σχέδιο πόλεως από το έτος 1999, δηλαδή εδώ και 16 χρόνια , είναι ψευδής   και σας παραθέτουμε τον κατωτέρω νόμο,σύμφωνα με τον οποίο  οι Ιεροί Ναοί απαλλάσσονται από κάθε εισφορά προς τους δήμους. Επίσης ο χώρος της Ευαγγελίστριας είναι χαρακτηρισμένος με την πράξη εφαρμογής του σχεδίου πόλεως από το 1988 ως κοινωφελής χώρος, και ως εκ τούτου οι κοινωφελείς χώροι ,θεωρούνται ως αυτοεισφερόμενοι και δεν οφείλουν καμία οφειλή. Ο κοινωφελής χώρος έχει δεσμευτικό χαρακτήρα και μπορεί κανείς να οικοδομήσει μόνο έργα πρόνοιας ,και τίποτα άλλο.Στο άρθρο 82 του Β∆ της 24/9-20/10/1958 όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 60 του Ν.1416/1984 ορίζεται ότι: «1. Απαλλάσσονται από κάθε δηµοτικό ή κοινοτικό φόρο, τέλος δικαίωµα και εισφορά: α) το ελληνικό δηµόσιο και ο οργανισµός τοπικής αυτοδιοίκησης, β)οι ιεροί ναοί και γ) εκείνοι οι οποίοι έχουν φορολογικές απαλλαγές από συµβάσεις που έχουν συνάψει µε το δηµόσιο, εφόσον οι συµβάσεις αυτές κυρώθηκαν µε νόµο και αναφέρουν ρητά την απαλλαγή από δηµοτικούς και  κοινοτικούς φόρους, τέλη, δικαιώµατα και εισφορές.» Στην παρ. 2 του ίδιου άρθρου του ανωτέρω νόµου ορίζεται ότι « 2.Από τα ανταποδοτικά τέλη, που επιβάλλουν οι δήµοι και οι κοινότητες δεν απαλλάσσονται αυτοί που αναγράφονται στις περιπτώσεις β και γ της προηγούµενης παραγράφου καθώς και το ελληνικό δηµόσιο από το τέλος ύδρευσης.»

Σύµφωνα µε την παρ. 2 του άρθρου 46 του ν 4301/2014 (ΦΕΚ Ά 223/07-10-2014 «στην παρ.2 του άρθρου 82 του β.δ. 24.9/20-10-1958 (Ά171), όπως αντικαταστάθηκε µε το άρθρο 60 του ν 1416/1984 (ά 18) απαλείφεται η περίπτωση β»,δηλ. οι ιεροί ναοί απαλλάσσονται και από τα ανταποδοτικά τέλη.

Πλέον των ανωτέρω προς αποκατάσταση της αλήθειας ,σας γνωρίζουμε πως το υπό ανέγερση κτίριο συσσιτίου έχει εμβαδόν δόμησης 380τ.μ και όχι 708 τ.μ, όπως καταγγέλεται, αν και το εμβαδόν δεν έχει καμία σημασία σχετικά με το εκτελούμενο έργο αγάπης των συνανθρώπων μας.

Τέλος, θα έπρεπε η καταγγέλουσα και ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, ν’απευθυνθούν   στον Ιερό Ναό, γεγονός το οποίο δεν έπραξαν μέχρι σήμερα. Νομικά, ηθικά και λογικά, πρώτα όφειλαν να συζητήσουν με τους εκπροσώπους του Ιερού Ναού και αν δεν ικανοποιούνταν ,μετά να προσφύγουν στις καταγγελίες, οι οποίες στοχεύουν όχι στην ικανοποίηση του αιτήματός τους, αλλά στην παραπληροφόρηση της κοινωνίας.

Επίσης, συνημμένα υποβάλλουμε έγγραφο του Κτηματολογικού γραφείου Ναυπλίου με αριθμό πρωτ.175/10-9-13, το οποίο κατοχυρώνει την έκταση που περιγράφεται στο τοπογραφικό διάγραμμα του υπό ανέγερση κτιρίου, στην ιδιοκτησία του Ιερού Ναού, βάσει του άρθρου 6 του ν.2664/1998 όπου ορίζεται ότι καθίσταται οριστική και παράγει αμάχητο τεκμήριο.Πάνω σ’αυτήν την  εγγραφή του Κτηματολογίου ουδεμία ένσταση έχει υποβληθεί μέχρι σήμερα από οποιονδήποτε.
 

Ο Ιερός Ναός ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ Ναυπλίου,ευχαριστεί δημόσια για μια ακόμη φορά,εθελοντές και μη, όσοι βοηθούν το έργο του συσσιτίου προς τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας.