ΡεπορτάζΑρχείο

Σνομπάρουν το πάρκινγκ για να παρκάρουν στον πεζόδρομο!

Τι μπορεί άραγε να σκέφτεται ένας οδηγός που αντί να παρκάρει στη κενή νόμιμη θέση πάρκινγκ, προτιμά την παράνομη που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από τη νόμιμη; 
 

Η κατάληψη που έλαβε χώρα την Κυριακή των απόκρεων, απ’ ότι φαίνεται εξελίχθηκε σε θεσμό, μόνο που αυτή την Κυριακή το πρόβλημα δεν ήταν η έλλειψη θέσεων πάρκινγκ που τους οδήγησε να τιγκάρουν τον πεζόδρομο! Κενές θέσεις υπήρχαν μπόλικες, και μάλιστα σε απόσταση λίγων μέτρων από κει που επέλεξαν να παρκάρουν τα πολυτελέστατα στην πλειοψηφία τους αυτοκίνητα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.
 

Ο χώρος αυτός είναι χαρακτηρισμένος ως πεζόδρομος και η άνευ λόγου κατάληψή του από τετράτροχα υποβαθμίζει το αστικό περιβάλλον, αλλά και την την νοημοσύνη κάθε νομοταγούς πολίτη.

Ωστόσο η παντελής έλλειψη ελέγχων από την τροχαία, έχει αποθρασύνει τελείως τους οδηγούς που παρκάρουν όπου βρουν χωρίς να λογαριάζουν κανέναν.
 


 
Η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας αφαίρεσε από τον Δήμο ένα πολύτιμο εργαλείο για τον έλεγχο των κοινόχρηστων χώρων και την επιτόπια επιβολή ποινών. Πλέον η ευθύνη έχει περάσει κυρίως στα χέρια της τροχαίας, η οποία όμως επιδεικνύει πρωτοφανή αδιαφορία και επιτρέπει να διαιωνίζονται τέτοια προκλητικά φαινόμενα.
 

 

Μπορούμε ίσως να φανταστούμε τι θα συμβεί όταν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και ειδικά κατά την κορύφωσή της. Το θράσος δεν έχει όρια για ορισμένους, και ο στοιχειώδης σεβασμός προς τον πεζό που θέλει να απολαύσει τον περίπατό του στον χώρο που προορίζεται γι’ αυτόν, απ’ ότι φαίνεται πάει περίπατο…