ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ενεργειακή αναβάθμιση σε κτίρια του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Άλλα δυο  πολύ σημαντικά έργα ξεκινούν στον Δήμο Άργους Μυκηνών με στόχο την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των δημοτών ,την συνεισφορά στο αστικό μικροκλίμα και την μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος υπέγραψε χθες το μεσημέρι με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Λουκά Παπαγεωργίου, την σύμβαση των έργων «Υλοποίηση του Έργου Βιοκλιματικού Σχεδιασμού της πλατείας» και «Υλοποίηση του Κυρίως Έργου των Παρεμβάσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Υφιστάμενα Δημοτικά Κτίρια» τα οποία εντάσσονται στο προγράμματα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» το οποίο και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Το πρώτο έργο αφορά τη βιοκλιματική αναβάθμιση του ακάλυπτου χώρου όπισθεν του Παλαιού Δημαρχείου όπου και θα αντικατασταθούν τα δάπεδα με  ψυχρά υλικά και θα ενισχυθεί η δενδροφύτευση με στόχο την μείωση της θερμοκρασίας του αέρα κατά τους θερινούς μήνες . Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 61.861,76€.
 

Το δεύτερο έργο αφορά τα κτίρια: Παλαιό Δημαρχείο(Βασιλίσσης Σοφίας 9-11), 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους (Καποδιστρίου 18) και 2ο Λύκειο Άργους Τέρμα Σταδίου. Αναλυτικά οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν για την επίτευξη της ενεργειακής αναβάθμισης των συγκεκριμένων κτιρίων:
α) Παλαιό Δημαρχείο: αντικατάσταση κουφωμάτων ,εσωτερική θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων ,επίστρωση όψεων με ειδικά επιχρίσματα, εγκατάσταση κεντρικής κλιματιστικής μονάδας τυπου VRV, αντικατάσταση φωτιστικών

β) 1ο Δημοτικό Σχολείο Άργους αντικατάσταση κουφωμάτων ,εσωτερική θερμομόνωση εξωτερικών τοίχων ,επίστρωση όψεων με ειδικά επιχρίσματα

γ) 2ο Λύκειο Άργους Αντικατάσταση κουφωμάτων.
 

Ο προϋπολογισμός του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων ανέρχεται σε 414.686,19€

Να επισημάνουμε πως ο Δήμος Άργους Μυκηνών είναι από τους λίγους Δήμους στην χώρα που κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ» καθώς 40 έργα από 39 Δήμους απεντάχθηκαν λόγω του ότι καθυστέρησαν στις διαδικασίες ένταξης και εκτέλεσης των έργων. O Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος δήλωσε για την υπογραφή της σύμβασης των δύο νέων έργων: «Είμαστε πάντα έτοιμοι, διεκδικούμε και κερδίζουμε για τους δημότες μας».