ΚοινωνίαΑρχείο

Ψυχιατρική πτέρυγα αλλά χωρίς ψυχιάτρους στο Άργος

Εγκαινιάστηκε  σήμερα με κάθε επισημότητα η νέα ψυχιατρική πτέρυγα του Νοσοκομείου του Άργους, η οποία όμως προς το παρόν δεν μπορεί να λειτουργήσει ακόμα καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.
 

Το σοβαρό αυτό θέμα έθειξε και ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Ανδριανός, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι στις υποδομές υγείας του τόπου μας έρχεται να προστεθεί αυτή η νέα πτέρυγα. Αυτό ήταν τα πρώτο σημαντικό βήμα όπως είπε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου – αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το δεύτερο βήμα που πρέπει να γίνει άμεσα με την στελέχωση της κλινικής από το αναγκαίο προσωπικό. Γιατί καλές οι υποδομές και ο εξοπλισμός, αλλά το σημαντικότερο ρόλο στις δομές υγείας τον έχει το ανθρώπινο δυναμικό.
 

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι το ψυχιατρικό αυτό τμήμα δεν θα είχε υλοποιηθεί αν δεν είχε επέμβει η Περιφέρεια να το εντάξει και να το χρηματοδοτήσει από το πρόγραμμά της, αποπληρώνοντας παράλληλα όλες τις εκκρεμείς δαπάνες των προηγουμένων ετών, και πρόσθεσε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου τα 3,5 αυτά χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ σε ολοκληρωμένες, και όχι ημιτελείς, δομές υγείας».
 

Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης τη σημασία υλοποίησης μιας τέτοιας δομής δημόσιας υγείας, «η οποία πολλάκις στο παρελθόν είχε ενοχοποιηθεί στις αντιλήψεις των πολιτών» και συμπλήρωσε ότι «θα βοηθήσει να απαλλαγεί η κοινωνία από προβληματικές κοινωνικές συμπεριφορές», υπογραμμίζοντας ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας είναι πολυεπίπεδα και αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε και αυτός την ανάγκη άμεσης στελέχωσης με ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό της νέας ψυχιατρικής πτέρυγας του Άργους, εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι σύσσωμοι οι φορείς της Αργολίδας θα συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή.
 

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος και σε αυτά παρεβρέθηκαν ο Δημήτρης Κοδέλας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Θεοφάνης Στεφανόπουλος και Βασίλειος Σιδέρης, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Αργολίδας Ελένη Παναγιωτοπούλου, ο Διοικητής του νοσοκομείου Αργολίδας Λάμπρος Δημητρογιάννης κ.α.