ΚοινωνίαΑρχείο

Σαφάρι για την πάταξη του παρεμπορίου στο Ναύπλιο

Σαφάρι έχει ξεκινήσει η αστυνομία για την πάταξη του παρεμπορίου στην πόλη του Ναυπλίου, όπως φαίνεται και από τις συλλήψεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες. Χθες το απόγευμα συνελήφθη και άλλος Αφρικανός στο Ναύπλιο για τον ίδιο λόγο που συνελήφθησαν και οι προηγούμενοι τρεις τις τελευταίες ημέρες. 

Συγκεκριμένα συνελήφθη την Τετάρτη 11 Μαρτίου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπλίου, ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μαυριτανίας, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση προϊόντα (ομπρέλες), στερούμενος αδείας από την αρμόδια Αρχή.

Βέβαια με το να πιάσεις 3-4 που φοροδιαφεύγουν με αστεία ποσά απ την πώληση ρολογιών και ομπρελών δεν λύνεται το πρόβλημα. Θα πρέπει να ιδωθεί σοβαρά η διαφυγή χρημάτων στο εξωτερικό από διοικητικά στελέχη, επιχειρηματίες που εισπράττουν επιδοτήσεις, τραπεζικά στελέχη και ιδιαίτερα από κυβερνητικά στελέχη και προπάντων από υπουργούς που με συγκάλυψη την νομιμότητα και την ελεύθερη μετακίνηση κεφαλαίων εντός της ΕΕ, βουλιάζουν την προσπάθεια διάσωσης της χώρας. Αν το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι τα 30 ψεύτικα ρολογάκια που πουλά ο κάθε Αφρικανός στην πλατεία συντάγματος στο Ναύπλιο, γιατί δεν συλλαμβάνεται ο μεγαλοεισαγωγέας τους που απολαμβάνει φορολογικής ασυλίας, αφού τα διαθέτει προφανώς χωρίς ΦΠΑ σε πλανόδιους; Φτηνή στο λάδι κι Ακριβή στο ξύδι, όπως πάντα οι διωκτικές αρχές όπως και η πολιτεία κοιτούν να συλλάβουν το “θυμα” (μετανάστη που προσπαθεί να επιβιώσει και να ενταχθεί στην κοινωνία) αντί να συλλάβουν αυτόν που έμμεσα ή άμεσα τους χρησιμοποιεί για να καρπωθεί ΄τέλη εισαγωγής φοροδιαφυγή κλπ για να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του. Αλίμονο απ την άλλη πλευρά της ιστορίας, αν στον εμπορικό σύλλογο της κάθε περιοχής υπάρχουν επιχειρήσεις που πωλούν ρολόγια με κολλημένους λεπτοδείκτες και χρονόμετρα!