ΡεπορτάζΑρχείο

Οχήματα εποχής από όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν στην Τίρυνθα

Αντίκες από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν εχθές το μεσημέρι (15/3/2015) στην Τίρυνθα για την κοπή της πίτας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Οχημάτων Εποχής (Ε.Ο.Ο.Ε.). Πάνω από 350 μέλη της ομοσπονδίας και περίπου 50 αυτοκίνητα εποχής, έδωσαν το ετήσιο ραντεβού τους στο μουσείο αυτοκίνητου Automotive Museum Nafplias στην Τίρυνθα.
 

Το Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας, που βρίσκεται περίπου απέναντι από την Ακρόπολη της Τίρυνθας, είναι ένα μοναδικό στο είδος του οίκημα φιλοξενίας και έκθεσης ιστορικών οχημάτων που σκοπό έχει να προβάλλει την συνεργασία των φίλων Μελών της Ε.Ο.Ο.Ε. και να δείξει τη διατήρηση της πολιτισμικής και βιομηχανικής κληρονομιάς μας με οχήματα όχι μόνο Ελληνικής κατασκευής αλλά και έξω από το σύνορα της χώρας μας.
 

Πρόκειται για μια συλλογική και πολιτισμική προσπάθεια χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και για έναν χώρο άγνωστο σε πολλούς που περιλαμβάνει πραγματικά διαμάντια της αυτοκίνησης, με το παλαιότερο να χρονολογείται το 1935, και που καλλιεργεί μια κουλτούρα γνώσης και κατανόησης των μεταφορικών μέσων και της λειτουργίας τους μέσα στον χρόνο. 
 

Προς το παρόν το μουσείο (automuseum.gr – 2752047232) μπορεί να το επισκεφθεί κάποιος μόνο κατόπιν συνεννόησης και σε κανονισμένες ώρες. Ο “Α” μίλησε με τον πρόεδρο της Ε.Ο.Ο.Ε. Αντώνη Θεοχάρη, ο οποίος μας αποκάλυψε πως σχεδιάζει να λειτουργήσει το μουσείο σε ανοιχτό ωράριο για το κοινό, ωστόσο υπάρχουν κάποια πρακτικά εμπόδια τα οποία θα πρέπει πρώτα να ξεπεραστούν.  
 


 
Οι εγκαταστάσεις του Μουσείου είναι ιδανικές για παρουσιάσεις, εκδηλώσεις και δεξιώσεις με χώρο για εστίαση, καφετέρια, βιβλιοθήκη ειδικού τύπου και διαθέσιμο οπτικοακουστικό υλικό. Τα παραπάνω σε συνδυασμό με μια σειρά από τακτικές εκθέσεις με σχετική θεματολογία, μπορούν να ικανοποιήσουν και με το παραπάνω τον επισκέπτη, αλλά και να τον προκαλέσουν για μια ακόμα επίσκεψη.
 

Σε ότι αφορά τις δραστηριότητες, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Μουσείο Αυτοκίνησης Ναυπλίας σε ετήσια βάση διοργανώνει ένα Regularity Rally για ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ένα διαγωνισμό κομψότητας οχημάτων εποχής «Concours d’Elegance» και ένα παζάρι ανταλλακτικών για κλασικά οχήματα.