Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κόβουν επικίνδυνα δέντρα στο Άργος

Κόβουν επικίνδυνα δέντρα στο Άργος

Μετά από  ομόφωνη απόφαση της  Επιτροπής Ποιότητα Ζωής και του Δημοτικού  Συμβουλίου  του  Δήμου Άργους Μυκηνών, δρομολογείται  η κοπή ετοιμόρροπων δέντρων,  στο πάρκο της πλατείας του Αγίου Πέτρου  και στο πάρκο Μπόνη και η αντικατάσταση τους από κατάλληλα δέντρα  για την ασφάλεια των πολιτών  αλλα και την ανάδειξη της αισθητικής του χώρου.  

Παρόλο, που η μελέτη της Ανάπλασης του ιστορικού Κέντρου δεν προέβλεπε τέτοιου είδους εργασίες , η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Άργους Μυκηνών   εισηγήθηκε την κοπή ορισμένων  δέντρων λόγω μεγάλης επικινδυνότητας .

Ο τομέας της ασφάλειας είναι πάρα πολύ σημαντικός και δυστυχώς το ενδεχόμενο πτώσεων των τεράστιων δέντρων, είναι ορατό. Η ευθύνη σε μια τέτοια περίπτωση είναι μεγάλη και γι αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες, προχώρησαν σε αυτή την απόφαση. Πολύ περισσότερο, όταν στις δύο αυτές περιοχές, κυκλοφορούν παιδιά και γενικά πολίτες , που ανυποψίαστοι περνούν από τα σημεία αυτά. Στο πάρκο του Μπόνη, θα εγκατασταθεί  νέου τύπου παιδική χαρά με πρόβλεψη συγκέντρωσης πολλών παιδιών.
 

Exit mobile version