ΟικονομίαΑρχείο

Κοινός φορέας τουριστικής ανάπτυξης για το Ναύπλιο

Μία νέα συλλογική προσπάθεια με στόχο την τουριστική αξιοποίηση του Ναυπλίου από τους ίδιους τους επαγγελματίες του τουρισμού, φαίνεται πως παίρνει σάρκα και οστά.

Αν και την πρώτη φορά που συναντήθηκαν οι ξενοδόχοι, οι εστιάτορες και οι έμποροι, συμφώνησαν ότι …διαφωνούν, τελικά στην δεύτερη συνάντηση που έλαβε χώρα εχθές το απόγευμα, οι συζητήσεις τους βρήκαν κοινό τόπο.

Παρά τις διαφοροποιήσεις που υπάρχουν ως προς τις πρακτικές και τους στόχους που θα πρέπει να περιλαμβάνει μία κοινή δράση, αυτή τη φορά πάρθηκε η απόφαση για την δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου αντιπροσώπων που θα επιχειρήσει να πείσει όλους τους επαγγελματίες της πόλης, ακόμα και αυτούς που δεν ανήκουν στους τέσσερις συλλόγους που έλαβαν μέρος στην συζήτηση, να συμμετάσχουν ενεργά σε δράσεις στοχευμένες για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη της πόλης.

Αν και ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί ποιες ακριβώς θα είναι οι πρωτοβουλίες που θα ληφθούν, το θετικό είναι πως έγινε ένα πρώτο βήμα αυτοοργάνωσης που μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κρίσης, και μέσα από την συλλογική δράση να αναδειχθούν τα τουριστικά πλεονεκτήματα του Ναυπλίου.