ΚοινωνίαΑρχείο

Κουτσοπόδι: Σκότωσαν το σκυλάκι επειδή έκανε αταξίες!

Η αταξίες που έκανε ένας σκύλος στο Κουτσοπόδι, ήταν η αιτία για την θανάτωσή του. Το ζωηρό σκυλάκι τους έκλεβε τα παπούτσια, τους σκάλιζε τις γλάστρες και έπαιζε με τα σκουπίδια… Κι’ έτσι λοιπόν είπαν να το ξεφορτωθούν!

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Άργους Λαϊζα έχει προγραμματίσει παράσταση διαμαρτυρίας το Σάββατο στις 18:00 και προτρέπει τους πολίτες να συμμετέχουν.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην σελίδα του στο Facebook:

“Πριν από 1,5 μήνα περίπου μας ειδοποίησαν από το Κουτσοπόδι ότι ένα αδέσποτο σκυλάκι στην Αγ. Κυριακή και πιο συγκεκριμένα στην οδό Κοκκινιάς δημιουργεί προβλήματα στη γειτονιά λόγω «παραβατικής συμπεριφοράς»… 
Το άμοιρο πλάσμα τους έκλεβε τα παπούτσια, τους σκάλιζε τις γλάστρες και έπαιζε με τα σκουπίδια. 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί μας και δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον καθόλου χώρος φιλοξενίας, ούτε και εθελοντές, μέλος του Συλλόγου και ένας εθελοντής κατάφεραν να πάνε εκεί το σαββατοκύριακο ώστε να μεταφέρουν το σκυλάκι σε πιο ασφαλές σημείο. Το σκυλάκι πλέον κινδύνευε…
 

Δύο ημέρες προσπαθούσαμε να το πιάσουμε αλλά το κακόμοιρο είχε φοβηθεί και αγριευτεί τόσο πολύ από το κυνηγητό των κατοίκων που ούτε τα ηρεμιστικά δεν το έπιασαν. Υποσχεθήκαμε ότι θα ξαναπάμε σήμερα με τη συμβολή κτηνιάτρου και ζητήσαμε να κάνουν 2 μέρες υπομονή. 
Στις 7.30 όμως σήμερα το πρωί μας ενημέρωσαν ότι αυτό δεν είναι πλέον απαραίτητο γιατί το δηλητηρίασαν…

Στο σημείο βρέθηκε το συντομότερο η αντιπρόεδρος του Συλλόγου με τους δύο εθελοντές όπου διαπίστωσαν το θάνατό του και το περισυνέλεξαν. Οι γειτονιά όταν η αντιπρόεδρος εξέφρασε την αγανάκτησή της αποκρίθηκε: «Και μας που μας έχει κλέψει όλα τα παπούτσια;»… Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ο Σύλλογος έχει κινηθεί νομικά και το νεκρό σκυλάκι βρίσκεται σε εμάς ώστε να γίνει η απαραίτητη δειγματοληψία για τοξικολογικές εξετάσεις. Όμως από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής δε μας βοήθησαν και μας είπαν να το κρατήσουμε σε ψυγείο έως την Παρασκευή… Έλεος…! Λες και έχουμε σπίτια μας ψυγεία για τέτοια περιστατικά!

Δεν περιμένουμε να βρούμε τον υπεύθυνο, μιας και ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ, ολόκληρη η κοινωνία μας. Ο Σύλλογος ντρέπεται και λυπάται για λογαριασμό των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών, εφόσον αυτοί σίγουρα δε νιώθουν τίποτα!

Ντροπή που λεγόμαστε άνθρωποι! 

Και αναρωτιόμαστε εδώ: αυτός που ξύπνησε πρωί πρωί να βάλει το δηλητήριο, δε σκέφτηκε ότι από εκεί ίσως πέρναγαν παιδάκια να πάνε στο σχολείο και ανυποψίαστα ίσως το άγγιζαν; 
Δε σκέφτηκε ότι είναι απαίσιος τρόπος και βλαβερό για την παιδική ψυχή να ξεκινάει την ημέρα του αντικρίζοντας ένα δηλητηριασμένο ζώο;

Αναρωτιόμαστε το γιατί, τι είδους άνθρωποι είμαστε όταν λαμβάνουμε τέτοια μέτρα; Μας ενοχλεί, άρα το σκοτώνουμε; Ένα πιάτο φαγητό ήθελε, λίγο αγάπη και θα ήταν ο φύλακας άγγελός τους. 

Ζητούμε από όλους εσάς ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. 

ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ, ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 18.00.”