ΑθλητισμόςΑρχείο

Έρχεται και Τρίαθλο στο Ναύπλιο

Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, και μετά την πετυχημένη διοργάνωση του μαραθωνίου, τώρα έρχεται στο Ναύπλιο και το πρώτο Τρίαθλο.

Το Τρίαθλο ειναι ένας απαιτητικός αγώνας που συνδυάζει κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο. Θα υπάρχουν ξεχωριστοί αγώνες για ενήλικες και παιδιά, και οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στις 30 και 31 Μαΐου 2015 στην πόλη του Ναυπλίου.

Με στόχο την ανάδειξη του αθλητικού ιδεώδους και του ευγενούς ανταγωνισμού αθλητών όλων των ηλικιών, θα φιλοξενηθεί για δύο ημέρες ένας αγώνας τριάθλου που θα περιλαμβάνει κολυμβητικό αγώνα 750 μ. μπροστά στο Μπούρτζι, αγώνα ποδηλασίας 20 χλμ. στην παραλία του Αργολικού κόλπου και αγώνα δρόμου 5 χλμ. στην ιστορική πόλη του Ναυπλίου.

Κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου διημέρου και παράλληλα με τον αγώνα τριάθλου, θα πραγματοποιηθούν πολλές παράλληλες δράσεις με στόχο την ανάδειξη της αξίας του εθελοντισμού και της συνεργασίας αλλά και την προβολή της ιστορίας και των αξιοθέατων της πόλης του Ναυπλίου.

Τον αγώνα τριάθλου, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, διοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων και η «diaplous s.s.d.a.» με συνδιοργανωτές την «CAREFULL» και τον αθλητικό σύλλογο «ΝΗΡΗΙΔΑ». 

 

31 ΜΑΙΟΥ 2015

1.) Sprint distance triathlon (750μ κολύμβησης, 20χλμ ποδηλασίας, 5χλμ τρεξίματος)

Εκκίνηση: φάρος-λιμάνι Ναυπλίου

Τερματισμός : φάρος- λιμάνι Ναυπλίου

Διαδρομή: κολύμβηση (τριγωνική διαδρομή ορισμένη με σημαδούρες), ποδηλασία (1 κύκλος 20 χλμ), τρέξιμο (2 κύκλοι 2,5 χλμ)

Ώρα εκκίνησης: 9.00 πμ

2) Σκυταλοδρομίαομάδες 2 ή 3 αθλητών

 

30 ΜΑΙΟΥ 2015

3.) Αγώνας τριάθλου για παιδιά – kids distance triathlon

  • Κατηγορία  Α:  4η-6η δημοτικού (50μ κολύμβησης, 1.000μ ποδηλασίας, 200μ τρεξίματος) Κατηγορία Β:  1η γυμνασίου – 3η γυμνασίου  (100μ κολύμβησης, 2.000μ ποδηλασίας, 400μ τρεξίματος)

Εκκίνηση: Ναύπλιο, περιοχή μπανιέρες

Τερματισμός : φάρος-λιμάνι Ναυπλίου

Ώρα εκκίνησης: 11.00 πμ

Απονομές: 1.00 μμ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ:

1) Το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 2.00μμ θα πραγματοποιηθεί αναγνώριση ποδηλατικής διαδρομής για τη προετοιμασία του κυρίως αγώνα.

2) AEROBIC MARATHON: Το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 4.00-8.00μμ θα πραγματοποιηθεί μαραθώνιος αεροβικής γυμναστικής από καθηγητές φυσικής αγωγής, με σκοπό την συμμετοχή όλου του πληθυσμού.

3) PASTA PARTY: Το Σάββατο 30 Μαΐου και ώρα 8.00μμ θα πραγματοποιηθεί γεύμα δωρεάν για όλους του σ συμμετέχοντες από εγχώρια φρέσκα προϊόντα.

4) DJ PARTY: Τη Κυριακή 31 Μαΐου θα καλυφθεί ο αγώνας μας με μουσική και θα ακολουθήσει party μετά το πέρας του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.nafpliotriathlon.gr