ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Παρέμβαση Κωστούρου για τα σκουπίδια της Τρίπολης

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Τρίπολη με τα σκουπίδια δεν άφησε ασυγκίνητο τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, ο οποίος παρενέβη για το θέμα ζητώντας να ληφθεί πρωτοβουλία από τα αρμόδια όργανα ώστε να συνεργαστούν και οι 26 δήμοι της ΠΕΔ Πελοποννήσου για την αποκομιδή των απορριμμάτων που βρίσκονται στους δρόμους της Τρίπολης. Αυτό συνεπάγεται ότι και ο Δήμος Ναυπλιέων είναι έτοιμος να συνδράμει εφόσον του ζητηθεί, ώστε να βρεθεί μία κοινή λύση στο πρόβλημα.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Κωστούρος:

“Συνεργασία, αλληλεγγύη, ενότητα, σύμπνοια, κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Αυτή είναι η συνταγή για την εξεύρεση λύσεων. Αυτό σημαίνει ότι οι δήμαρχοι όλοι της χώρας ευαγγελίζονται μια πορεία προς όφελος των δημοτών – πολιτών. Τα διογκωμένα από τις απίστευτες (μέχρι και – 60%)  οικονομικές περικοπές προβλήματα των δήμων μας δεν μπορεί να μας καθιστούν αδιάφορους για την κατάσταση και τα προβλήματα που υπάρχουν δίπλα μας σε γειτονικούς δήμους και στους δημότες τους. Προβλήματα για τα οποία κάθε άλλο παρά ευθύνονται οι ίδιοι. Αναφέρομαι στην κατάσταση που επικρατεί στην πρωτεύουσα της Πελοποννήσου την Τρίπολη. Την κατάσταση με την αδυναμία διαχείρισης των απορριμμάτων. Δεν θα αναλύσω και δεν θα αναφερθώ στο θέμα των απορριμμάτων μιας και η συζήτηση πρέπει να γίνει στα αρμόδια όργανα και με τους καθ ´ ύλην αρμόδιους. Η παρέμβαση μου έχει άλλο σκοπό.

Ο Δήμος Τρίπολης περνάει δύσκολες στιγμές με τα απορρίμματα να στοιβάζονται στους δρόμους. Η απειλή για τη δημόσια υγεία πραγματική. Οι Δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια της Πελοποννήσου δεν μπορούν να αδιαφορούν και να μένουν απλοί θεατές.

Καλώ την Π. Ε. Δ. Πελοποννήσου και τον πρόεδρό της και τον ΦΟ. Δ. Σ. Α. Πελοποννήσου και τον πρόεδρό του να αναλάβουν πρωτοβουλία για τη άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από το Δήμο Τριπόλεως. Η αποκομιδή και διαχείριση των σκουπιδιών που βρίσκονται  στους δρόμους θα γίνει από τους 26 δήμους της ΠΕΔ Πελοποννήσου.

Θα δοθεί έτσι μια ανάσα χρόνου για τους αρμόδιους να δρομολογήσουν λύση και φυσικά στους δημότες του Δήμου Τριπόλεως η προστασία από την υγειονομική βόμβα που παραμένει στους δρόμους. Η υγεία και η ποιότητα ζωής όλων των πολιτών θα πρέπει να αποτελεί και αποτελεί το βασικό κίνητρο για κάθε δράση και για κάθε ενέργειά μας.”