ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η συνεισφορά της google στο τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015 στην Καλαμάτα, η εκδήλωση της Google με τίτλο “Grow Greek Tourism Online”. Στόχος της εν λόγω καμπάνιας της google, η οποία ξεκίνησε από την Κρήτη είναι να ενημερωθούν οι επαγγελματίες του τουρισμού για τις διεθνείς τάσεις αναζήτησης των βασικών τουριστικών αγορών της Ελλάδας αλλά και του κάθε επί μέρους προορισμού καθώς και για βέλτιστες τεχνικές που αφορούν τη διαδικτυακή τους παρουσία.

Επιπλέον, η google παρέχει υποστήριξη για τη χρήση διαδικτυακών εργαλείων μάρκετινγκ προκειμένου να ενισχύσουν την παρουσία τους στα αποτελέσματα των αναζητήσεων και στους Χάρτες της Google, αλλά και να προωθήσουν τις προσφορές τους.

Παρών στον εκδήλωση ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη δράση αυτή η οποία όπως ανέφερε «δίνει τη δυνατότητα σε νέους επαγγελματίες, αλλά και σε ανθρώπους που ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν να έχουν μια πρώτη επαφή σε πιο επαγγελματικό επίπεδο με την Google», και πρόσθεσε πως «Μία από τις σημαντικές μας φιλοδοξίες είναι μέσα στα επόμενα 2,5 χρόνια να έχουμε ουσιαστικά θεμελιώσει την έξυπνη Περιφέρεια, με στόχο να δίνουμε δωρεάν υπηρεσίες διαδικτύου σε όλους τους πολίτες και τους επισκέπτες μας».

Αφού ευχαρίστησε τον Διευθυντή Εταιρικών Σχέσεων Ελλάδος της Google κ. Διονύσιο Κολοκοτσά, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στη διαπίστωση ότι συνεχώς αλλάζει ο τρόπος προώθησης του τουριστικού προϊόντος και ότι το διαδίκτυο συνεχώς αυξάνει το μερίδιο στην αγορά.

«Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να επωφεληθούμε των νέων δυναμικών δεδομένων και θα πρέπει να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτές τις εφαρμογές, ώστε και εμείς να μπούμε ανταγωνιστικά σε αυτή την καινούργια αγορά, καθώς σύμφωνα με τελευταίες μελέτες που έγιναν το 51% αναζητά το τουριστικό προϊόν μέσω των διαδικτυακών εφαρμογών», όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι εξαρχής η Περιφερειακή αρχή προσπαθεί να ενσωματώσει αυτά τα νέα δεδομένα και ήδη έχει σε λειτουργία τρείς εφαρμογές για τα κινητά τηλέφωνα, έχει ήδη κάνει πέντε διαδικτυακές προωθητικές δράσεις. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με την ενημέρωση του Περιφερειάρχη, θα συνεργαστεί επαγγελματικά με τη Google, ώστε να αξιοποιηθεί η μηχανή αναζήτησής της και ταυτόχρονα να εξοικειωθούν οι επαγγελματίες του τουρισμού με τις δυνατότητες των διαδικτυακών εξειδικευμένων αναζητήσεων και τους νέους τρόπους προώθησης και προβολής του τουριστικού προϊόντος.

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του Πέτρου Τατούλη: