Site icon Αρχείο anagnostis.org

Πως αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση η Πελοπόννησος

Πως αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση η Πελοπόννησος

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015 στο Υπουργείο Εργασίας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με  Περιφερειάρχες  και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ,   Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικών Θεμάτων και στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών των Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων  για θέματα  που αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και ειδικότερα:   

 
Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη εκπροσώπησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικών Θεμάτων Φάνης Στεφανοπούλος. Επίσης στο κλιμάκιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Ελένη Παναγιωτοπούλου μέλος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος η Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας Αγγελική Πουλοπούλου, ο υπάλληλος της ΠΕ Κορινθίας  Αναστάσιος Μασούρης και τα στελέχη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής  Γεώργιος Παυλάκης και Παναγιώτης Κούτρης Προϊστάμενος Μονάδας  Α΄  Ε.Δ.Α Πελοποννήσου .

Η υπουργός έκανε γνωστό ότι στα πλαίσια του Ν.4320/2015 «Μέτρα για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης και άλλες διατάξεις»:

 
Ο κ. Στεφανόπουλος τόνισε  την ανάγκη άμεσης εφαρμογής μέτρων για την ενεργοποίηση όλων των κοινωνικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και παρουσίασε το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου σχετικά με την καταπολέμηση της φτώχειας και την ορθολογική διαχείριση των πόρων που θα διατεθούν από κάθε πηγή. Αναλυτικά παρουσίασε:

 
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στεφανόπουλος ζήτησε από την Υπουργό κ. Θεανώ Φωτίου ενέργειες για  νομοθέτηση ευέλικτων διαδικασιών για την υλοποίηση προγραμμάτων σε θέματα που αφορούν

 
Η Περιφερειακή Σύμβουλος Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παναγιωτοπούλου έθεσε το θέμα της  στοχευμένης και εξατομικευμένης παροχής κοινωνικής προστασίας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τονίζοντας  ότι πρέπει να δοθεί έμφαση κυρίως:

 
Η αναπληρώτρια υπουργός, από τη μεριά της, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τη  διαβούλευση με τους περιφερειάρχες και την  Κεντρική Ένωση Δήμων για την εξειδίκευση των μέτρων μέσω των Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων  που θα  αφορούν την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης  πριν εκδοθούν. Παράλληλα, εξέφρασε τη διάθεση του υπουργείου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων προκειμένου να ενεργοποιηθεί το ΤΕΒΑ, ενώ υπογράμμισε ότι επιθυμία του υπουργείου είναι να χαρτογραφήσει με κάθε τρόπο τη φτώχεια για να μπορέσει να την εξαφανίσει.
 

Exit mobile version