ΚοινωνίαΑρχείο

Σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε Αθήνα και Ναύπλιο

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Πατησίων, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, δύο άνδρες ηλικίας 35 και 44 ετών και μια 42χρονη γυναίκα, για απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Αθήνα και Ναύπλιο.

Οι τρεις συλληφθέντες προσέγγισαν ηλικιωμένη και ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι συγγενής της είχε οικονομική εκκρεμότητα, την οδήγησαν σε κοντινό υποκατάστημα τράπεζας για να τους καταβάλλει το ποσό που ζητούσαν. Έγιναν όμως αντιληπτοί και συνελήφθησαν.

Τα μέλη της σπείρας εντόπιζαν ηλικιωμένα άτομα και συνέλεγαν πληροφορίες σχετικά με την οικογενειακή τους κατάσταση και τα συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια τα προσέγγιζαν και με το πρόσχημα πως ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικού τους προσώπου, τα εξαπατούσαν και αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και κοσμήματα. 

 

Όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, οι τρεις συλληφθέντες, από κοινού με τους συνεργούς τους, είχαν συστήσει από τα τέλη του 2013, εγκληματική ομάδα και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις μετέφεραν ηλικιωμένους σε τραπεζικά καταστήματα, για να πραγματοποιήσουν ανάληψη χρηματικών ποσών, τα οποία στη συνέχεια τους τα παρέδιδαν.

Έως αυτή τη στιγμή, έχει διαπιστωθεί ότι με τις μεθόδους που περιγράφθφηκαν παραπάνω έχουν εξαπατήσει οκτώ ηλικιωμένους, στην Αθήνα και το Ναύπλιο.

Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται επίσης μια 43χρονη και ένας 63χρονος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους, καθώς και για τη συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.