ΠολιτισμόςΑρχείο

«Δον Καμίλλο» από τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας

Την σπαρταριστή κωμωδία του Σωτήρη Πατατζή «Δον Καμίλλο» θα παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό της Αργολίδας και της Ερμιονίδας ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και οι παραστάσεις θα συνεχιστούν στις 3 και 4 Μαΐου, στις 6 Μαΐου καθώς και στις 9, 10 και 11 Μαΐου 2015, στον Πολυχώρο ARTiki – “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνινγκ”, με ώρα έναρξης τις 21:00 και με τιμή εισιτηρίου 7 ευρώ.

Πρεμιέρα: Σάββατο 2 Μαΐου 2015, ώρα 21:00.
Πολυχώρος ΑΡΤίκι, Κρανίδι
Παραστάσεις: 3/5, 4/5, 6/5, 9/5, 10/5, 11/5
Ώρα: 21:00
Τιμή Εισιτηρίου: 7,00€
Κρατήσεις: 698 698 2224

 

Λίγα λόγια για το έργο

Ιταλία: Ο εν ενεργεία Δήμαρχος Φλουράτος, του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος, διεκδικεί γι’ άλλη μία τετραετία το Δημαρχιακό θώκο με αντίπαλο του τον – αριστερών πεποιθήσεων – υποψήφιο Δήμαρχο, Πεπόνε. Κινδυνεύοντας οι χριστιανοδημοκράτες να χάσουν τις εκλογές, μηχανεύονται και θέτουν σε εφαρμογή διάφορα πολιτικά κόλπα. Συμπαρασύρουν με το μέρος τους και τον Δον Καμίλο, εκπρόσωπο της εκκλησίας, ώστε να συμβάλλει στη νίκη τους, επισείοντας τον κίνδυνο της από βορράν εισβολής. Τα γεγονότα και οι κωμικές καταστάσεις, εναλλάσσονται τόσο ραγδαία και απρόβλεπτα, που για πρώτη φορά, Δήμαρχος εκλέγεται ο Πεπόνε. Αποτέλεσμα όλων αυτών των εχθροτήτων και αντιπαλοτήτων, είναι να γεννηθεί ένας μεγάλος έρωτας ανάμεσα στο γιο του Πεπόνε και στην ανιψιά του Δον Καμίλο. Και ότι δεν καταφέρνει να κάνει η πολιτική και κομματική αντιπαλότητα, το πετυχαίνει ο έρωτας των δύο παιδιών.

Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1958 στο θέατρο “Άλφα” από το θίασο του Μίμη Φωτόπουλου και γνώρισε μεγάλη επιτυχία όπου κι αν ξαναπαίχτηκε. Πρόκειται για σάτιρα του πολιτικού φανατισμού που παραμένει πάντα επίκαιρος στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Σίδερης
Μουσική Επιμέλεια: Τάκης Μανιάτης
Σκηνικά: Γρηγόρης Καμπούρης