ΚοινωνίαΑρχείο

Οι πολίτες του Ναυπλίου ενημερώθηκαν για τα καρδιολογικά νοσήματα

Επιτυχημένο ήταν το 3ο Περιφερειακό Συνέδριο 2015 της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας στο Ναύπλιο, που είχε ως κύριους στόχους την εκπαίδευση των Καρδιολόγων και Ιατρών άλλων ειδικοτήτων αλλά και την ενημέρωση των πολιτών για θέματα πρόληψης υγείας, με απώτερο στόχο τη μείωση της θνητότητας και της νοσηρότητας.
 

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 24-25 Απριλίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Κωστούρου, ο οποίος μίλησε στην έναρξη του συνεδρίου, του Αντιδημάρχου κ. Μπαρού,  της Περιφερειακής Συμβούλου κας Γεωργοπούλου, του κ. Κόκκινου εκ μέρους του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας και άλλων επισήμων. Το συνέδριο ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος.

Στις 24 Απριλίου το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, πραγματοποιήθηκε παράπλευρη εκδήλωση που περιελάμβανε εκπαίδευση πολιτών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με ενεργό συμμετοχή δεκάδων πολιτών, συλλόγων και φορέων της πόλης.

Το απόγευμα της πρώτης μέρας του συνεδρίου (24 Απριλίου) στο ξενοδοχείο “ΑΜΑΛΙΑ” έγιναν ενημερωτικές ομιλίες για τους πολίτες σχετικές με τους παράγοντες κινδύνου στεφανιαίας νόσου, ενώ διάλεξη δόθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Φούσα με τίτλο “Πώς θα αποφύγουμε το Έμφραγμα του Μυοκαρδίου”. Οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να απευθύνουν ερωτήσεις προς τους ομιλητές.
 

Στις 25 Απριλίου διεξήχθη το επιστημονικό μέρος του συνεδρίου, με τις εξής θεματικές ενότητες:

  • “Επείγοντα Καρδιολογικά Προβλήματα-Διαγνωστικές και Θεραπευτικές Προκλήσεις”,
  • “Στεφανιαία Νόσος -Σύγχρονη Προσέγγιση”, “Αρρυθμίες-Σύγχρονοι Προβληματισμοί “,
  • “Σύγχρονη αντιμετώπιση Βαλβιδοπαθειών” και “Εξελίξεις στην Καρδιακή Ανεπάρκεια”

 
Επίσης πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα “Αντιαιμοπεταλιακή Αγωγή στα Οξέα στεφανιαία σύνδρομα”.

Μέσα από τις διαλέξεις -από εγνωσμένου κύρους ομιλητές- και τα στρογγυλά τραπέζια οι Καρδιολόγοι αλλά και ιατροί άλλων ειδικοτήτων της ευρύτερης περιοχής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για σημαντικά θέματα που αφορούν όλο το φάσμα των καρδιαγγειακών νοσημάτων.