Site icon Αρχείο anagnostis.org

Το 3ο Λύκειο Άργους βραβεύτηκε σε διαγωνισμό νανοτεχνολογίας

Το 3ο Λύκειο Άργους βραβεύτηκε σε διαγωνισμό νανοτεχνολογίας

Οι μαθητές δημιούργησαν μια καινοτόμα κατασκευή πάνω στην αγροτική καλλιέργεια, όπου ο καλλιεργητής θα μπορεί να επικοινωνεί με τα καλλιεργούμενα φυτά.

Πιο συγκεκριμένα δη­μι­ούρ­γη­σαν μια ει­κο­νική spinoff ε­ται­ρία με σκο­πό την πα­ρα­γωγή ε­νός συ­στή­μα­τος να­νο­αι­σθη­τή­ρων και ε­πε­ξερ­γα­στών που το­πο­θε­τούν­ται στον κορμό του δέν­δρου ε­σπε­ρι­δο­ει­δών και δίνουν τη δυνατότητα το ίδιο το «δέντρο» να πληροφορεί κάθε στιγμή για τις ανάγκες του σε νερό, λίπασμα και ράντισμα. Οι πληροφοριες αυτές στη συ­νέ­χεια εκ­πέμ­πον­ται σε κα­τάλ­ληλο δέ­κτη προσβάσιμο από τον καλλιεργητή.

Οι μαθητές του 3ου Λυκείου Άργους ανοίγουν νέο δρόμο με την επιχειρηματική τους ιδέα στην αγροτική καλλιέργεια, μέσα από την νανο-επικοινωνία, καθώς για πρώτη φορά συλλαμβάνεται η ιδέα και οριοθετείται ο επιστημονικός τρόπος να «επικοινωνεί» ο καλλιεργητής με τα καλλιεργούμενα φυτά. 

Οι μαθητές της Β Λυκείου του 3ου Λυ­κείου Άρ­γους πήραν το 2ο βραβείο γι’ αυτή τους την νανο-επιχειρηματική ιδέα στον δι­α­γω­νι­σμό ο οποίος δι­ε­νερ­γή­θηκε υπό την ε­πί­βλεψη της Ε­ρευ­νη­τι­κής ο­μά­δας Φω­το­νική για Νανο-Ε­φαρ­μο­γές του Ιν­στι­τού­του Θε­ω­ρη­τι­κής Φυ­σι­κής και Χη­μείας του Ε­θνι­κού Ι­δρύ­μα­τος Ε­ρευ­νών.

Την 1η θέση στον πα­νελ­λή­νιο Δι­α­γω­νι­σμό Να­νο­τε­χνο­λο­γίας και ε­πι­χει­ρη­μα­τι­κό­τη­τας “Quantum spinoff” κατέκτησε το Γυμνάσιο Λ.Τ. Λαιμού Πρεσπών Φλώρινας για μία εφαρμογή  μέσω της οποίας παρασκευάστηκαν μαγνητικά νανοσωμάτια- πρώτες ύλες αντικαρκινικών φαρμάκων και στη συνέχεια δημιουργήθηκε η εικονική φαρμακοβιομηχανία μας με την επωνυμία Nanomedicine A.E.

 

 

 

Exit mobile version