Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας στις φυλακές του Ναυπλίου και της Τίρυνθας

ΦΥΛΑΚΗ

Η Νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας επισκέφθηκε τις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου και τις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας.

Στις Αγροτικές φυλακές συνομίλησε με την διεύθυνση και το προσωπικό των φυλακών, καθώς και με έγκλειστους. Επισκέφθηκε χώρους της φυλακής, ενημερώθηκε για την παραγωγική δυνατότητα της φυλακής και κατέγραψε προβλήματα για τα οποία δεσμεύθηκε να  συμβάλλει στην προσπάθεια  επίλυση τους  με όσες δυνάμεις διαθέτει. Εξαιρετικά θετική ήταν εντύπωση για το προσωπικό και την προσπάθεια που αυτό καταβάλλει για να λειτουργεί η φυλακή ως πραγματικά σωφρονιστική μονάδα.

Στις δικαστικές φυλακές  είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί με σημαντικότερα προβλήματα αυτά του υπερπληθυσμού, της έλλειψης κτιριακών υποδομών και της άμεσης ανάγκης κάλυψης της θέση του γιατρού στην φυλακή που σήμερα καλύπτεται, εν μέρει εθελοντικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συνομιλία με δύο κρατούμενους που αναλυτικά εξέφρασαν ζητήματα που αφορούν την απόδοση δικαιοσύνης, την ζωή στην φυλακή αλλά και τα ζητήματα της επανένταξης μετά τη αποφυλάκιση.

Τέλος θετικά βλέπουν όλα τα μέρη την νομοθετική πρωτοβουλια της κυβέρνησης που θα βοηθήσει στην μείωση του υπερπληθυσμού στις φυλακές με:

 
 

Exit mobile version