ΆρθροΑρχείο

Όποιος έχει στρατηγική, όραμα και στόχους ας πιάσει φίλο τον λιμενάρχη

ΤΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΤΟΠΙΟΣ ένας λιμενάρχης έχει τα θετικά του, έχει και τα αρνητικά του.

ΣΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ μπορεί να περιλαμβάνεται η προσπάθεια τήρησης ισορροπιών μέσω της απραξίας και της έλλειψης πρωτοβουλιών πέραν των αυστηρά υπηρεσιακών καθηκόντων, ώστε να μην ενοχληθούν ημέτεροι και υμέτεροι και να περάσει ανενόχλητος κάποιος λιμενάρχης την θητεία του.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ είναι ξεροκέφαλος και παρότι δεν έχει να κερδίσει τίποτα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, ούτε φαίνεται να έχει πολιτικές βλέψεις για το μέλλον, οραματίζεται εδώ και χρόνια μέσα από τον τομέα που γνωρίζει καλά, την ανάπτυξη για τον τόπο του.

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ του λιμανιού της πόλης με κάθε τρόπο έχει γίνει αυτοσκοπός για τον λιμενάρχη αυτόν. Μέσα από χίλια εμπόδια, ανικανότητες, μετριότητες και αδιαφορία ονειρεύεται κάτι διαφορετικό για την πόλη και προσπαθεί να προσφέρει, παρότι θα μπορούσε να περιοριστεί στον ωχαδερφισμό των δημοσίων υπαλλήλων.

ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΙ σε τέτοιους υψηλούς στόχους. Ο καθένας το ξέρει.

ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ για παράδειγμα, παίρνει συνέχεια βραβεία κρουαζιέρας, αφού είναι πολύ οργανωμένο λιμάνι. Το Ηράκλειο γεωγραφικά είναι απέναντι από το Ναύπλιο. Γιατί όχι και η Αργολική πρωτεύουσα να μην πετύχει το ίδιο;

ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ είναι ιδανική και για την ανάπτυξη της περιοχής. Δεν αρκεί όμως, αφού ένα κρουαζιερόπλοιο για να αφήσει λεφτά στον τόπο πρέπει να παραμείνει στο λιμάνι τουλάχιστον ένα 24ωρο. Δεν χρειάζεται κανείς να έχει πολύ μυαλό για να το καταλάβει αυτό.

ΙΔΕΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ και αυτές πρέπει να εφαρμόζονται για να επιτευχθούν όλα αυτά.

Άκης Γκάτζιος