ΚόσμοςΑρχείο

Έχτισαν ουρανοξύστη 57 ορόφων σε 19 ημέρες! Πως το κατάφεραν αυτό;

Τον τίτλο του ταχύτερου κατασκευαστή στον κόσμο διεκδικεί μια κατασκευαστική εταιρεία στην Κίνα μετά την ανέγερση ουρανοξύστη 57 ορόφων μέσα σε 19 εργάσιμες ημέρες!

Η εταιρεία «Broad Sustainable Building Co» ολοκλήρωσε την κατασκευή του κτηρίου Mini Sky City στην Changsha της επαρχίας Hunan μέσα σε 19 ημέρες «συναρμολογώντας» τρεις ορόφους την ημέρα. Η εταιρεία αυτή, που έχει τη φιλοδοξία να φτιάξει τον υψηλότερο ουρανοξύστη στον κόσμο με 220 ορόφους μέσα σε τρεις μήνες, ολοκλήρωσε το Mini Sky City σε δύο «δόσεις», λόγω του κακού καιρού.

«Με την παραδοσιακή μέθοδο χτίζουν έναν ουρανοξύστη τούβλο το τούβλο αλλά με τη δική μας μέθοδο απλά συναρμολογούμε τα κομμάτια», τόνισε μηχανικός της εταιρείας στο ΑΡ.

Τέτοιες modular προσεγγίσεις στην κατασκευή κτηρίων έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χώρες όπως τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Οι επικριτές της μεθόδου λένε, πάντως, πως με τον τρόπο αυτό οι πόλεις θα καταλήξουν να έχουν την ίδια όψη.

Άλλοι, ωστόσο, υποστηρίζουν πως είναι μια μέθοδος που αξίζει να αναπτυχθεί γιατί μπορεί να γίνει ένας ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος ταχείας ανέγερσης κτηρίων.

Ο ουρανοξύστης Μini Sky City διαθέτει 19 αίθρια, 800 διαμερίσματα και χώρους γραφείων για 4.000 εργαζόμενους και θα βγει προς πώληση το Μάιο. Πρόκειται για ασφαλή κατασκευή ανθεκτική και στους σεισμούς.

Η κατασκευαστική εταιρεία αφιέρωσε 4μιση μήνες κατασκευάζοντας τα 2.736 «κύτταρα» πριν αρχίσει η ανέγερση του κτιρίου. Οι πρώτοι 20 όροφοι ολοκληρώθηκαν πέρσι και οι υπόλοιποι 37 τις 17 πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου φέτος.

Δείτε το βίντεο: