ΚοινωνίαΑρχείο

Και οι άνεργοι της Αργολίδας απεργούν την Πρωτομαγιά

Με αγώνες τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, στο δρόμο από το Σικάγο και την Καισαριανή, μέχρι τις μέρες μας. Τιμάμε τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους που πάλεψαν σκληρά με τα αφεντικά και το κράτος τους, σε όλο τον κόσμο, για τις μεγάλες κατακτήσεις του 20ου αιώνα. Το 8ωρο και τη σταθερή δουλειά με δικαιώματα, την κοινωνική ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία, τους αγώνες για τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες.

Εμπνεόμαστε από το ίδιο φλογερό σύνθημα: Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε!
Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα και την εργατική αλληλεγγύη!
Αυτά είναι τα δικά μας όπλα!

Δηλώνουμε την αγωνιστική ετοιμότητά μας, την απόφασή μας να υπερασπίσουμε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Οι άνεργοι και οι εργαζόμενοι δεν θα υποδεχτούν με αδράνεια, φόβο και υποχώρηση τα νέα μνημόνια όπως και να τα ονομάσουν, τα νέα δεινά στη ζωή τους, για τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.

Τσακώνονται όπως οι λύκοι για τη λεία. Απέναντι στους εργάτες όλων των χωρών όμως έχουν πλήρη συμφωνία: Ακόμη μεγαλύτερη φοροληστεία, μειώσεις στους μισθούς, κατάργηση δικαιωμάτων στην Υγεία, την Παιδεία, απαγορεύσεις στη συνδικαλιστική οργάνωση και πάλη, μέτρα καταστολής στο λαϊκό κίνημα.

Καλούν το λαό σε «πατριωτικό καθήκον» και σωτηρία της Ελλάδας, κρύβοντας την αλήθεια ότι το μέλημά τους είναι η υπεράσπιση των κερδών του κεφαλαίου. Ο κόσμος της δουλειάς δεν κέρδισε μέχρι σήμερα τίποτα από τις κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, ούτε ελπίζει ότι θα κερδίσει τίποτα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτό που άλλαξε είναι το χέρι στη σκυτάλη της ίδιας πολιτικής, στο «κοινό σπίτι» της ΕΕ, του ΔΝΤ και του κεφαλαίου. Οι 400 εφαρμοστικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, συντάξεις, εργασιακές σχέσεις προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών είναι εδώ και συνεχίζουν να εφαρμόζονται κατά γράμμα. Οι δόσεις που βγαίνουν από το αίμα του λαού πληρώνονται στην ώρα τους και στο «διηνεκές». Για το λαό υπάρχει ο «λιτός βίος» και τα παχιά λόγια των εξαγγελιών. 

Παρά της εξαγγελίες για την επαναφορά των συμβάσεων και την αποκατάσταση λαϊκών δικαιωμάτων, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει κάνει κανένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και αξιοποιεί το «αριστερό» της προσωπείο για την παράταση της στάσης αναμονής και ανοχής. Αδειάζει το ταμείο του ΟΑΕΔ, μεταφέροντας 120 εκατομμύρια ευρώ από τα αποθεματικά του ταμείου, στην Τράπεζα της Ελλάδας για κάλυψη των δανειακών πληρωμών της χώρας, ενώ θα μπορούσαν να επιδοτούν 30.000 ανέργους! Όλα τα αντεργατικά μέτρα και οι εργασιακές σχέσεις μεσαίωνα παραμένουν και η κυβέρνηση εγγυάται ότι θα παραμείνουν. Μην αποδέχεσαι τη σημερινή κατάσταση! Κανείς δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία. Αυτή βρίσκεται σε κάθε σπίτι, απειλεί τον κάθε εργαζόμενο.

ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ – ΡΗΞΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΖΗΤΩ Η 1Η ΜΑΗ! ΗΜΕΡΑ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ, ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΑΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΤΕΙ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΗ ΠΛ. ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ, ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.

Με την πάλη μας να διεκδικήσουμε: 

  • Σταθερή δουλεία με πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις για όλους! Κανένας νέος να μην πληρώνεται κάτω από 751 ευρώ!
  • Το επίδομα ανεργίας να παρέχεται σε όλους τους ανέργους, χωρίς όρους, προϋποθέσεις και περιορισμούς της ισχύουσας σήμερα νομοθεσίας.
  • Το ύψος του μηνιαίου επιδόματος ανεργίας να καθορίζεται σε ποσοστό 80% του βασικού μισθού. Ως βάση για αυξήσεις, βασικός μισθός στα 751 € και επίδομα ανεργίας στα 600 €.
  • Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται, χωρίς καμία επιβάρυνση των ανέργων, ως συντάξιμος χρόνος.
  • Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανεργίας, οι άνεργοι και τα προστατευόμενα μέλη της οικογένειάς τους να δικαιούνται πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Κατά το διάστημα της ανεργίας, οι άνεργοι να καταβάλλουν κατά 30% μειωμένα τα τιμολόγια της ύδρευσης, του ηλεκτρικού ρεύματος και των σταθερών τηλεφώνων και στο διάστημα αυτό να απαγορεύεται η διακοπή της παροχής τους.
  • Όσο διαρκεί η ανεργία να επέρχεται αναστολή κάθε είδους υποχρέωσης που έχει αναλάβει ο άνεργος από δάνειο και να απαγορεύεται ο ανατοκισμός και η κεφαλαιοποίηση των συμβατικών τόκων που θα γεννηθούν στο διάστημα αυτό.
  • Να αναστέλλεται κάθε πράξη αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος της κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας που ανήκει στον άνεργο και επίσης να ακυρώνεται κάθε διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης που έχει ξεκινήσει, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται.
  • Δωρεάν μετακίνηση με τα ΜΜΜ με την κάρτα ανεργίας και κατάργηση όλων των διοδίων.
  • Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης. Να πληρώνονται άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους στα 5μήνα προγράμματα και στα προγράμματα voucher με σταθερές ημερομηνίες πληρωμής. Όλοι οι εργαζόμενοι να εντάσσονται στο ταμείο ανεργίας με δικαίωμα την επιδότησης τους.
  • Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζομένων. Να κλείσουν τώρα τα σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία των εταιρειών προσωρινής απασχόλησης.
  • Επιδότηση ενοικίου για το διάστημα της ανεργίας , διάθεση τροφίμων, ρουχισμού, σχολικών ειδών, ειδών υγιεινής, πετρελαίου θέρμανσης από το κρατικό δίκτυο για ανέργους και εργαζόμενους με χαμηλό εισόδημα.
  • Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους.
  • Κατάργηση όλων των ρυθμίσεων που προβλέπουν την αύξηση του ορίου απολύσεων καθώς και τη μείωση των αποζημιώσεων.

 
Σχετικά Θέματα:
– Απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ Αργολίδας
– Απεργιακό κάλεσμα ΠΑΣΕΒΕ Αργολίδας

– Απεργιακό κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου