ΆρθροΑρχείο

Mediterranean yacht show και ανάπτυξη θαλάσσιου τουρισμού στο Ναύπλιο

ΤΗΝ ΔΟΞΑ από την έκθεση πολυτελών σκαφών επιζητεί το Ναύπλιο, και διευκολύνει γι΄ αυτό το σκοπό τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού που διοργανώνει το 2ο Mediterranean Yacht Show. Είναι το 2ο event που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο με αντάλλαγμα την έμμεση διαφήμιση της πόλης, που μελλοντικά αναμένει να βγει κερδισμένη  αν καταφέρει να αναπτύξει τον θαλάσσιο τουρισμό.

ΒΕΒΑΙΑ, για έναν τέτοιο μεγαλεπίβολο και θεμιτό σκοπό, δεν αρκεί η διοργάνωση μιας ιδιωτικής έκθεσης, αλλά χρειάζεται μια σειρά δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή, και φυσικά η ύπαρξη ανάλογων υποδομών.

Η ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ του λιμανιού που είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, αποτελεί μια μία από τις βασικές  υποδομές που χρειάζονται. Σημαντική και απαραίτητη όμως υποδομή για την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στο Ναύπλιο είναι η κατασκευή της Μαρίνας, η οποία αυτή τη στιγμή με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί, παραμένει άγνωστο κατά πόσο είναι ορατή στο άμεσο μέλλον.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ βέβαια θα πρέπει να σχεδιαστούν και οι πέριξ του λιμανιού υποδομές. Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να ληφθεί επιτέλους και η  μεγάλη απόφαση σχετικά με το πώς θέλουμε την Παλιά Πόλη και το Ναύπλιο γενικότερα.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ οι τουρίστες να προσπαθούν να χωθούν ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα για να περπατήσουν και το ίδιο να απολαμβάνουν μια υπέροχη και μοναδική πόλη στο μυχό του Αργολικού κόλπου, που σέβεται αυτούς που αφήνουν τα λεφτά τους και αποτελεί τουριστικό πρότυπο…

Άκης Γκάτζιος