ΠολιτισμόςΑρχείο

Πανελλαδική ποδηλατοπορεία και στο Άργος

Πρέπει επιτέλους και στη χώρα μας να υιοθετηθεί μια ουσιαστική πολιτική για την βιώσιμη κινητικότητα στις πόλεις. Το ποδήλατο μπορεί να δώσει τη λύση σε αμέτρητα προβλήματα που μαστίζουν την καθημερινότητα. Επιπλέον μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στο μέτωπο του περιβάλλοντος αλλά και της οικονομίας.

“Βάλτε το ποδήλατο σε όλα τα σχολεία, και ποδηλατόδρομους σε κάθε συνοικία”

Για αυτό για μια ακόμη χρονιά Όπως κάθε χρόνο, οι ποδηλάτες όλης της Ελλάδας θα ξεχυθούν στους δρόμους. Την Κυριακή 10 Μαΐου, σε δεκάδες πόλεις, θα διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους:

– Βάλτε το ποδήλατο στα σχολεία
Εισαγωγή μαθημάτων ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας με ποδήλατο (η οδική ασφάλεια είναι ευρύτερη δεν αφορά μόνο το ποδήλατο) για τα παιδιά, εργασίες για την προβολή των οφελιών από την μετακίνηση με ποδήλατο, ασφαλείς χώροι στάθμευσης εντός του χώρου των σχολείων και γενικότερη διευκόλυνση της καθημερινής μετακίνησης με ποδήλατο καθηγητών και μαθητών.

– Δίκτυα Ποδηλατόδρομων
Να σχεδιαστούν και να κατασκευαστούν δίκτυα ποδηλατόδρομων για την ασφαλή ποδηλατική μετακίνηση. Τα δίκτυα αυτά πρέπει που να διατρέχουν ολόκληρες τις πόλεις, περνώντας από τα πιο κεντρικά σημεία και τα σχολεία, ώστε να καλύπτουν τους ποδηλάτες σε για όλες τους τις μετακινήσεις. Η εκκίνηση της πορείας γίνεται το μεσημέρι στις περισσότερες πόλεις.

Ποδηλατοπορεία στο Άργος

Στο πλαίσιο της 8ης Πανελλαδικής Ποδηλατοπορείας η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.), σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Σύλλογο Αργολίδας “Ορθοπεταλιές”, συμμετέχουν στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία που θα γίνει και στο Άργος και προσκαλούν τους φίλους του ποδηλάτου, μικρούς και μεγάλους σε μία ποδηλατοβόλτα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαϊου 2015.

-Εκκίνηση: λαϊκή αγορά Άργους ώρα 10:30.
-Παρακαλούμε οι ανήλικοι να συνοδεύονται.
-Όσοι διαθέτουν κράνος να το φορούν.
Αίτημα της ποδηλατοπορείας είναι η εισαγωγή μαθημάτων ποδηλάτου και οδικής ασφάλειας στα σχολεία.