ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος στο Ναύπλιο

Ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος έρχεται το Σάββατο, 16 Μαΐου στις 8 μ.μ. στη Βιβλιοθήκη “Ανθός”, του Φουγάρου, για την πρώτη παρουσίαση του νέου του βιβλίου “Ο πειρασμός της νοσταλγίας. Σημειώσεις καθημερινότητας“που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κίχλη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: ο δημοσιογράφος και διευθυντής του περιοδικού “Αναγνώστης”, Γιάννης Μπασκόζος και η δημοσιογράφος – κριτικός λογοτεχνίας, Κατερίνα Σχινά. O Τίτος Πατρίκιος θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του.
 

“Ο πειρασμός της νοσταλγίας. Σημειώσεις καθημερινότητας” αποτελείται από σημειώσεις που γράφτηκαν την περίοδο 1980-2014 και αφορούν διάφορες εκφάνσεις του βίου: την καθημερινή συμπεριφορά, τον έρωτα, την κοινωνική και την πολιτική ζωή, τη λογοτεχνία και την τέχνη. Η αφετηρία τους, όπως υποδηλώνει και ο τίτλος του βιβλίου, είναι συχνά βιωματική: πρόσωπα, καταστάσεις, ιδεολογικά και πολιτικά διλήμματα με τα οποία ήρθε αντιμέτωπος ο συγγραφέας στη ζωή του. Με την έννοια αυτή θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συγκροτούν μια έμμεση αυτοβιογραφία έμπλεη αντικομφορμιστικής και κριτικής ματιάς, με έντονο χιούμορ που αντιπαραθέτει στη νωθρότητα του κοινού νου την αέναη κίνηση της σκέψης.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και εντάσσεται στον πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εορτασμού της Νύχτας των Μουσείων το Ναύπλιο.