ΆρθροΑρχείο

Δούλεμα, ψιλό γαζί, χωρίς όρια

Θα σας δώσω επιλογή σήμερα: Είτε η κυβέρνηση μας δουλεύει και μας πετάει κατάμουτρα ότι είμαστε ηλίθιοι και δεν σκαμπάζουμε γρι απ’ οτιδήποτε είτε είναι οι ίδιοι άσχετοι και δεν καταλαβαίνουν τι λένε. Διαλέγετε και παίρνετε. Μια στιγμή να εξηγηθώ.

 

Μόλις την περασμένη εβδομάδα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε: «Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα είναι οριζόντια». Ποια είναι τα οριζόντια μέτρα τώρα; Μόνο το να περικόπτουν μισθούς και συντάξεις; Ε, δεν είναι μόνο αυτά, ας το καταλάβει η κυβέρνηση επιτέλους και ας σταματήσει να μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Το να αυξηθεί η ΦΠΑ στο 18-20%, όπως συζητάνε, είναι οριζόντιο μέτρο, όπως οριζόντιο μέτρο ήταν η καθιέρωση του ΦΠΑ, επί καταστροφικού ΠαΣοΚ, που οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ που έφταναν στα σπίτια μας είχαν χαρτόσημο 2,4% και μετά, με τον ΦΠΑ πολύ περισσότερο. Τώρα ο ΦΠΑ των ΔΕΚΟ, (ΔΕΗ, νερό, φυσικό αέριο, (όπου υπάρχει), εισιτήρια ΜΜΜ και τροφίμων θα φτάσει στο 18-20%, δηλαδή θα πληρώνουμε περισσότερα. Με πιο απλά λόγια, θα βάζουν το χέρι στην τσέπη μας και θα παίρνουν όσα θέλουν, μήπως πρόκειται να μας ρωτήσουν; Αν αυτό δεν είναι οριζόντιο μέτρο, δεν ξέρω τι είναι. Εσείς πώς θα το χαρακτηρίζατε; Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης δεν το θεωρεί οριζόντιο μέτρο αυτό. Μας δουλεύει ή είναι μακριά νυχτωμένος; Υποστηρίζω ότι πρέπει να ξέρει τι είναι οριζόντια μέτρα, γιατί αν δεν ξέρει δεν κάνει για τη δουλειά που του ανάθεσαν να κάνει, τη δουλειά που τον ψήφισε ο λαός να κάνει. Δεν μπορεί να υπάρχει δικαιολογία ως προς αυτό. Όταν βάζεις το χέρι στην τσέπη μου και παίρνεις όσα θέλεις, το μέτρο είναι οριζόντιο, γιατί μου μειώνεις το εισόδημα ή μου λες «τρώγε λιγότερο».

 

Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζω; Για να μην πάμε σαν το γαϊδούρι του Χότζα. Την ξέρετε την ιστορία. Ο Χότζας αποφάσισε ότι το γαϊδούρι του έτρωγε πολύ και για μια βδομάδα του μείωσε την τροφοδοσία του κατά μία οκά σανό. Συνέχισε να μειώνει μια οκά και τις επόμενες τέσσερες βδομάδες, με αποτέλεσμα την τελευταία εβδομάδα να μείνει το γαϊδούρι τελείως νηστικό και εκεί προς το τέλος της ο φουκαράς ο γάιδαρος τα τίναξε. Το σχόλιο του Χότζα ήταν: «Για κοίταξε ατυχία. Με το που συνήθισε να μην τρώει, ψόφησε!»  Αυτά θέλω να αποφύγω για όλους εμάς, Συριζαίους και μη. Γιατί, ποιος μου λέει εμένα ότι σε 3 ή 6 μήνες δεν θα έχουμε άλλη μια αύξηση του ΦΠΑ, να τον φτάσουμε στο 24%, για να μαζέψουμε λεφτά και να πληρώσουμε τις καθαρίστριες. Έτσι έχει καταλάβει η κυβέρνηση ότι χτίζεται ο σοσιαλισμός; Μα είναι λάθος!

 

Το τι είναι σοσιαλισμός αναφέρεται σε όλα τα σχετικά βιβλία, αν και υπάρχουν πολλών ειδών σοσιαλισμοί, όπως ο σοσιαλισμός του Foucault κ. ά. Εμάς μας ενδιαφέρει όμως πώς προσδιόρισε τον σοσιαλισμό ο Λένιν. Είπε λοιπόν: «Σοσιαλισμός σημαίνει εξουσία από τον λαό, για το λαό και προς όφελος του λαού». Ενώ εμείς έχουμε,,, Δεν θέλετε να σας πω τι έχουμε εμείς, αφήστε το καλύτερα, για να μην σας απογοητεύσω. Εμείς άλλωστε, για το δούλεμα που μας πατάει η κυβέρνηση λέγαμε.

 

Είχαν και μια διαμάχη με τον κεντρικό τραπεζίτη, τον Στουρνάρα. Κι η κυβέρνηση έχει πολλούς βουλευτές, δικαιολογημένα ν’ ακούγονται πολλές κοτσάνες εκεί μέσα. Εκείνοι οι «Ανεξέλεγκτοι Έλληνες» όμως; 13 είναι όλοι κι όλοι, δεν μπορούν να συμφωνήσουν να αποφεύγουν τις κοτσάνες; Είπαν: «Θα μπούμε και θα τον πετάξουμε έξω!» Ποιον; Τον Στουρνάρα; Κι ο Ντράγκι τι θα κάνει; Θα τα παγώσει όλα και θα τρώμε τα παπούτσια μας και τώρα που μπαίνει το καλοκαίρι, είναι ελαφρά και λεπτόσολα, τι να χορτάσεις με δαύτα; Άλλη ερώτηση: «Ο Στουρνάρας τι θα κάνει;» Θα ξαναμπεί μέσα και θα πάει πάλι στο γραφείο του. Οι «Ανεξέλεγκτοι» το ξέρουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, που σημαίνει άλλο ένα δουλεματάκι από την τσόντα του κυβερνητικού συνασπισμού. Θα ήθελαν να καλοπιάσουν και να καλακέψουν κάτι τραμπούκους, που έχουν εκεί μέσα και άρχισαν τους τσαμπουκάδες. Καλά, θα μου πείτε τώρα, οι τραμπούκοι τους δεν ήξεραν ότι το κόμμα τους τούς πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες; Ε, αυτήν την ερώτηση δεν την περίμενα, ομολογώ. Είναι γνωστό ότι για να είναι κανείς τραμπούκος, δεν έχει ούτε ένα εγκεφαλικό κύτταρο, που να λειτουργεί μέσα στο κεφάλι του, άρα, με τέτοιο μυαλό-ευκοιλιότητα, τι να ξέρει και τι να καταλαβαίνει; Απλώς θα θαύμασαν τον βουλευτή που ξεστόμισε τέτοιου διαμετρήματος κοτσάνα και θα λένε: «Τι άντρας, θεέ μου!» άσε που θα απορούν γιατί δεν το έχουν κάνει ακόμη.

 

Και μετά σου λένε ορισμένοι ότι είμαστε ο πιο έξυπνος λαός του κόσμου. Καλά κρασιά! Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν άλλοι που το πιστεύουν…

 

Μας προτείνουν διάφοροι διεθνείς κύκλοι οικονομολόγων να κάνουμε ο,τι ήδη έχει κάνει η Τουρκία και η Κύπρος. Να ανοίξουμε ξενόγλωσσες πανεπιστημιακές σχολές, όπου θα διδάσκουν Έλληνες καθηγητές, που τώρα δουλεύουν σε ξένα πανεπιστήμια  και, φυσικά θα συνεχίσουν να δουλεύουν έξω. Θα δουλεύουν κι εδώ όμως, για να βοηθήσουν να προσελκύσουμε ξένους φοιτητές, που θα πληρώνουν δίδακτρα. Με απλά λόγια, μας πρότειναν ως στρατηγικό στόχο της χώρας να καταστεί σταδιακά πόλος έλξης χιλιάδων ξένων φοιτητών που θα ήθελαν να διδαχθούν στην Ελλάδα από κλασικές σπουδές (Αρχαιολογία, Ιστορία, Φιλοσοφία κ.λπ.) μέχρι τουριστικά επαγγέλματα κ.ά. Τι έκαναν Μπαλτάς, Κουράκης; Κατάργησαν και τα λίγα αγγλόφωνα τμήματα που ήταν έτοιμα να λειτουργήσουν. Γιατί το φοιτητικό συνάλλαγμα που ήταν έτοιμο να μπει στα ταμεία του κράτους προκαλεί αλλεργία στην αριστερόστροφη ιδεοληψία τους! Εν τάξει. Περαστικά μας!

 

Μήπως καταλαβαίνει κανείς πού οδηγούν την χώρα οι κυβερνώντες; Στα βράχια θα έλεγα. Και, θυμηθείτε την κουβέντα μου, όταν δεν θα υπάρχει δυνατότητα αλλαγής πλεύσης, θα προσπαθήσουν να μας πείσουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Τα βράχια θα είναι από μεταξωτό και βελούδο. Δεν θα παραδεχτούν ποτέ ότι οι επιλογές τους ήταν τελείως λάθος. Οι αριστεροί δεν κάνουν λάθη! Έχουν για μπούσουλα τον Μαρξ, που τα έχει προβλέψει όλα τα μελλούμενα.

 

Και πάλι: Περαστικά μας!

 

Α, ρε κατακαημένη Ψωροκώσταινα!

 

ο θείος Τάκης. Παναγιώτης Περράκης

Το κείμενο που διαβάσατε ήταν μια προσφορά:

της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής «Αλεύρι & Ζάχαρη», Σιδηράς Μεραρχίας 26, Ναύπλιο, με πάντα φρέσκα προϊόντα και αγνά υλικά. Σας συστήνω να δοκιμάσετε τα νέα προϊόντα τους: Εξαιρετικά σάντουιτς και υπέροχες, φρεσκοφτιαγμένες σαλάτες.

Και

Του «Popeye bistro», Σταϊκοπούλου 32, Ναύπλιο, για ποιοτικό φαγητό, την νοστιμότερη πίτσα που έχετε ποτέ δοκιμάσει, τέλειες μακαρονάδες, εξαιρετικά και προσεκτικά διαλεγμένα κρασιά και μια αξιόλογη συλλογή από ελληνικές και ξένες μπρες.

Και

Του «Βάτραχος Café», Υψηλάντου & Κωλέττη 1, Ναύπλιο, με προϊόντα που σας επιτρέπουν να περνάτε ευχάριστα την ώρα σας.

Και

Του «Modus Café» στην Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, με εκλεκτά και προσεγμένα προϊόντα και πάντα φιλική και γρήγορη εξυπηρέτηση.

Σε όλα αυτά τα μαγαζιά προτείνω να δοκιμάσετε και τον καφέ τους. Εξαιρετικός! Ο καλύτερος καφές στην πόλη!

Η επιλογή και ανάπτυξη του θέματος, όπως πάντα, δική μου.