ΚοινωνίαΑρχείο

Ταξιτζής από την Αργολίδα πιάστηκε για πολλαπλές μισθώσεις

Συνολικά εννέα οδηγοί ταξί συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής (Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού και Λιοσίων, Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, Πειραιά, Περιστέρι) για επέμβαση στις ταμειακές μηχανές και στα ταξίμετρα των οχημάτων τους.

Συγκεκριμένα, οκτώ άτομα  είχαν επέμβει σκόπιμα στο ταξίμετρο με σκοπό την πλασματική αύξηση της αξίας της διαδρομής, όπως επίσης και στην ταμειακή μηχανή, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση αποδείξεων και να διαφεύγουν κατ’ αυτόν τον τρόπο της καταβολής των αναλογούντων φόρων.

Ο ταξιτζής από την Αργολίδα συνελήφθη γιατί όπως διαπιστώθηκε έκανε πολλαπλές μισθώσεις από Αθήνα για Αργολίδα, και πέρασε από αυτόφωρο, ενώ ενημερώθηκε και το υπουργείο οικονομικών προκειμένου να επιβάλει με τη σειρά του τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Την ίδια στιγμή, ένας ένατος οδηγός διαπιστώθηκε ότι διενεργούσε επιβατικές μεταφορές ατόμων, αγνώστων μεταξύ τους, πραγματοποιώντας πολλαπλή μίσθωση από διαφορετικά σημεία του νομού Αττικής προς το Νομό Αργολίδας, όπου έχει την έδρα του.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο  πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί, που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών/ Διεύθυνση Ελέγχων, Δ.Ο.Υ., Γενική Γραμματεία Εμπορίου/Δ-νση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.